Selecteer een pagina
Week tegen Eenzaamheid van start in Dronten

3 oktober 2022

Week tegen Eenzaamheid van start in Dronten

PERSBERICHT | Met het hijsen van de vlag is op donderdag 29 september de Week tegen Eenzaamheid in de gemeente Dronten officieel gestart. Op het Meerpaalplein verrichtten wethouder Peter Duvekot en Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten! de aftrap voor een week vol – gezamenlijke – activiteiten.

De Week tegen Eenzaamheid loopt in de gemeente Dronten van 29 september t/m 7 oktober 2022. En wordt op die laatste dag afgesloten met de Dag van de Ouderen. ZamenEen, coalitie tegen eenzaamheid, trekt met de gemeente Dronten op om hier aandacht voor te vragen. Eenzaamheid is een verborgen, maar groot probleem. De eenzaamheid onder Nederlanders is toegenomen, blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar voelde 43 % van de bevolking zich enigszins of zelfs erg eenzaam. In 2019 was dat nog 35 %.

Activiteiten voor elke inwoner
Ook in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant speelt dit probleem. Daar willen de samenwerkende organisaties en professionals binnen Coalitie ZamenEen wat aan doen, geeft woordvoerster Yvon Bus aan. “Een week vol activiteiten voor jong en oud staat voor de deur, waar elke inwoner uit de drie dorpen kosteloos aan kan deelnemen.” Er is van alles te doen, van koffiedrinken en wandelen tot creatief en sportief bezig zijn. Voor sommige activiteiten is aanmelden handig, maar gewoon meedoen kan natuurlijk ook. Op www.meersamen.nu/week-tegen-eenzaamheid/ staat het volledige programma.

 

Foto: MeerSamen

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code