Selecteer een pagina
OFW huiskamer

27 november 2022

De OFW-huiskamer werd gewaardeerd

PERSBERICHT | Zo’n 90 bewoners brachten woensdag 23 november hun stem uit in de OFW-huiskamer in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Ze gingen met medewerkers van OFW in gesprek over het wonen in de toekomst; wat vinden zij belangrijk en wat zou OFW daarin moeten doen? En, vooral: wat moet bovenaan de prioriteitenlijst van OFW staan?

OFW nadert de einddatum van haar ondernemingsplan. In 2022 haalde OFW op diverse manieren input op voor haar strategie voor de komende jaren. Zo ook woensdag met de OFW-huiskamer op de markt in Dronten en Biddinghuizen en bij het winkelcentrum in Swifterbant.

“We willen de dingen die we doen, goed doen. Daarom moeten we keuzes maken. Hiervoor gaan we graag in gesprek met onze stakeholders en dus ook met bewoners.”

Het opzoeken van bewoners in hun eigen dorp, werd zeer gewaardeerd:

“Het is niet altijd voor iedereen even makkelijk om naar OFW te komen. Heel fijn dus dat jullie nu naar ons dorp komen!”

Vier richtingen
OFW is actief op de thema’s: nieuwbouw, duurzaam goed wonen, leefbaarheid en wonen met zorg. Door in gesprek te gaan met bewoners haalt OFW op waar ze de prioriteit op moet leggen: meer aandacht voor de huizen of juist de mensen? Aandacht op de bestaande buurten of juist vooral op groei en nieuwbouw? Vier richtingen werden voorgelegd:

  1. Woningen van goede kwaliteit en duurzaam | Huurders in Dronten wonen in woningen van de toekomst!
  2. Zo kort mogelijke wachttijden | Woningzoekenden uit Dronten en eventueel ook daarbuiten vinden een plek bij OFW!
  3. Wonen in een prettige buurt | Als je bij OFW huurt, woon je fijn en sta je niet alleen!
  4. Een plek voor iedereen | Bij OFW kan iedereen terecht, juist ook mensen die meer hulp of zorg nodig hebben

De meningen hierover waren verdeeld; de een vindt het vooral belangrijk dat er woningen komen voor verschillende doelgroepen, met name voor starters/jongeren en 55-plussers. De ander gaat juist voor een fijne buurt: “Niet het huis maakt je thuis, maar de plek en de mensen om je heen.”

Nieuwe koers
De komende tijd spreekt OFW nog een aantal stakeholders en houdt ze op 23 februari 2023 een stakeholdersbijeenkomst. Rond maart volgend jaar wil OFW haar ondernemingsplan voor de komende jaren gereed hebben.

Foto: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code