Selecteer een pagina
Marjolein Westendorp

8 maart 2023

Ouder-kind workshop rijmelarij in Bieb Dronten

PERSBERICHT | In de staart van maart, zetten wij poëzie op de kaart. Kom op dinsdag 21 maart van 15.00 – 16.30 uur samen met jouw (klein)kind naar de bibliotheek in Dronten. Wij verzorgen een kosteloze creatieve middag in woord en beeld.

Dicht bij de bibliotheek
Deze middag zal om 15.00 uur geopend worden door onze stadsdichter Marjolein Westendorp. Zij zal eigen werk voordragen over het belang van poëzie en de bibliotheek. Deze voordracht is live te volgen via onze social media kanalen.
Vervolgens bieden wij een ouder-kind activiteit aan, waarbij er samen gewerkt wordt in woord en beeld. De volwassene gaat onder begeleiding van Truus van Keulen aan de slag met woorden. Truus van Keulen heeft verschillende schrijfopleidingen gedaan en heeft ruime ervaring in creatief en autobiografisch schrijven met groepen.
De kinderen gaan werken aan een bijpassend ‘beeld’. Deze twee vormen worden samengebracht en het eindresultaat wordt gedurende een week geëxposeerd in de bibliotheek. Aan het eind van die week, zal er een winnaar gekozen worden door een deskundige jury.

Deze middag is kosteloos, maar we willen wel graag weten of jij erbij kan zijn. Stuur hiervoor een mail met het aantal deelnemers naar: n.monsma@flevomeerbibliotheek.nl.

Wereld Poëzie-dag
Jaarlijks op 21 maart is het ‘Wereld Poëzie-dag’ (World Poetry Day). Een dag ingesteld in 1999 door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheidenheid via poëtische expressie onder de aandacht te brengen.

Foto: © FlevoMeer Bilbiotheek – Stadsdichter Marjolein Westendorp

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code