Selecteer een pagina
Leen Verbeek

18 maart 2023

Video | Leen Verbeek over zijn ambt, opvolging én de verkiezingen

Leen Verbeek: “BBB heeft in dit geval groot gewonnen, dus die krijgen de macht in handen. Waar ze voorheen kritisch waren op de overheid, zijn nu zelf overheid geworden. En dat zijn altijd heel spannend momenten hoe die nieuwe overheid dat gaat doen, wat ze voor elkaar krijgen en wat ze niet voor elkaar krijgen. En we zullen over 4 jaar zien of de kiezer daar tevreden over is.”

Per 1 november 2023 stopt Leen Verbeek als Commissaris van de Koning (CdK) in Flevoland. Omdat de Provinciale Staten en de CdK ook belangrijk zijn voor Dronten heb ik een gesprek met dhr. Verbeek gehad.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dronten ontmoette ik dhr. Verbeek. Ik heb hem gevraagd of ik een interview mocht in verband met het komende afscheid. Meneer Verbeek was direct enthousiast en bereidt tot een interview. Het heeft nog even geduurd om een geschikt moment te vinden, maar donderdag 16 maart, de dag na de Provinciale en Waterschapsverkiezingen, was het zover.

In zijn werkkamer werd ik hartelijk ontvangen en hebben we gesproken over het ambt CdK, zijn opvolging en natuurlijk over de verkiezingen.

Foto’s en video © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code