Selecteer een pagina
Leefruimte voor vleermuis in Biddinghuizen

4 april 2023

Leefruimte voor vleermuis in Biddinghuizen

PERSBERICHT | Gemeente Dronten werkt samen met Oost Flevoland Woondiensten (OFW) aan een gezonde leefruimte voor mensen én dieren. In Biddinghuizen is op initiatief van inwoner Cees Dol en met ondersteuning van Freelance boswachter Martine Dubois een plan uitgewerkt om vleermuizen meer woonruimte en voedsel te bieden. Dat is nodig want de leefruimte van dit dier staat onder druk.

Leerlingen van Daltonschool de Schatkamer in Biddinghuizen hebben samen met wethouder Lazise Hillebregt op donderdag 30 maart een vleermuispaal onthult. Deze vleermuispaal biedt woonruimte aan vleermuizen. Dat is nodig want onder andere door na-isolatie gaat het minder goed met vleermuizen in Biddinghuizen.

Om het leefgebied van vleermuizen te verbeteren hebben gemeente Dronten en woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten op diverse plekken vleermuiskasten opgehangen. Het voedselaanbod voor vleermuizen wordt vergroot door een aantal gazons om te vormen naar kruidenrijk grasland. In kruidenrijk grasland kunnen bloemen tot bloei komen en zo voedsel leveren aan insecten. Deze insecten zijn op hun beurt voedsel voor vogels, vleermuizen en andere dieren. We stimuleren hiermee dus meerdere planten- en diersoorten. En dát draagt bij aan een gezonde leefruimte voor mensen; soortenrijkdom is hiervoor onmisbaar. Het is beter voor ons voedsel, ons water, onze gezondheid en de economie en levert een gevarieerd landschap op waar we elke dag van kunnen genieten.

Foto: © Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code