Selecteer een pagina
Cheque van € 1.000 voor Torenbosje

3 juni 2023

Cheque van € 1.000 voor Torenbosje

PERSBERICHT | Op een prachtige avond genoten de dames van de Odd Fellows van een rondleiding door het Torenbosje. “Het kleine bosje dat zoveel te vertellen heeft.” Regelmatig ontvangt het bestuur van het Torenbosje groepen. Enerzijds om bekendheid te geven aan de geschiedenis van het bosje en daarmee het gebied, anderzijds om te laten zien wat er allemaal al is gerealiseerd door vrijwilligers samen met Staatsbosbeheer.

Graag wilden de dames van de Odd Fellows Dronten en Lelystad dit mooie initiatief en veel bezochte bosje ook financieel ondersteunen. De afvaardiging van het Torenbosje-bestuur dat de rondleiding verzorgde was dan ook superverrast toen zij na afloop deze mooie cheque van € 1.000 ontvingen! Geld dat wordt gegenereerd met de verkoop van tweedehands boeken in de winkel aan het Ruim en waarmee maatschappelijke en andere doelen worden ondersteund.

Het bestuur heeft de wens om de educatieve kant van het Torenbosje nog verder te versterken. Er is nu een permanente 1,5 km lange ontdekkingsspeurtocht met vragen over de geschiedenis en de omgeving van het Torenbosje. Deze speurtocht is dit voorjaar tijdelijk gewijzigd in een Voorjaarsspeurtocht zodat jonge bezoekers (bv. gezinnen met kinderen) ook op een andere wijze naar het bosje en de natuur leren kijken.

Naast deze ontdekkingsspeurtocht is er nog veel meer te doen! Het Torenbosje is immers 7 hectare groot, ligt halverwege tussen Dronten en Elburg, en is ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt. Er zijn 4 picknickbanken, een groot speelveld met waterpomp, zonneheuvels, een huttenbouwplaats en leuke afwisselende struinpaadjes. Kortom genoeg mogelijkheden voor een leuk uitje!

Voor het beheer en onderhoud en nieuwe initiatieven is het bestuur geheel afhankelijk van giften en andere fondsen, zoals bv. de Rabo Clubsupport of de NLdoet-dag. Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u contact opnemen via de website www.torenbosje.nl.

Foto: © Het Torenbosje – De overhandiging van de cheque door Olga Nijmeijer-Beijer namens de Odd Fellows Dronten aan de bestuursleden van het Torenbosje: Jannes Topper en Coby Dekker-van den Berg.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code