Selecteer een pagina
Veel kinderen in beweging tijdens warme Nationale Buitenspeeldag

20 juni 2023

Veel kinderen in beweging tijdens warme Nationale Buitenspeeldag

PERSBERICHT | De Meerpaal heeft weer veel kinderen in de gemeente Dronten in beweging gebracht tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. Het belang van vaak buiten spelen is groot. Kinderen krijgen er een betere motoriek van, bouwen meer weerstand op, maken nieuwe vriendjes, krijgen meer zelfvertrouwen en ze zien het belang van de natuur in. De deelnemende kinderen genoten daarnaast zichtbaar van het mooie weer.

Watergevechten en het bos in
Op verschillende plekken zijn er door de buurtsportcoaches leuke activiteiten georganiseerd, zoals watergevechten, fopbal, trefbal en voetbal. De activiteiten waren allemaal laagdrempelig, zodat ze ook zelf gemakkelijk in de wijk of op een schoolplein uitgevoerd kunnen worden. In Swifterbant was er dit jaar nog een extra activiteit. Daar hebben de kinderen een ontdekkingstocht in het bos gemaakt, onder begeleiding van het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie (IVN).

Buiten spelen vs computer
Buiten spelen wordt in deze digitale tijd steeds minder gedaan. Vandaar dat Jantje Beton zich elk jaar inzet om de Nationale Buitenspeeldag mogelijk te maken.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code