Selecteer een pagina
3 x BiblioLab in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

27 juli 2023

3 x BiblioLab in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

PERSBERICHT | Ben jij geïnteresseerd in wetenschap en techniek? Dan hebben wij een paar super leuke workshops voor jou. Wat dacht je van het maken van een korte animatiefilm? Je kan ook aan de slag met programmeren of is het ontwerpen van een game meer iets voor jou? Op 7, 8 en 10 augustus kan je terecht bij het BiblioLab op de jeugdafdeling in Dronten. Zien we je dan?

Stop-motion
Op maandag 7 augustus is er van 14.00 tot 15.30 uur een workshop Stop-motion. Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en wil je graag een eigen korte animatiefilm maken? Meld je dan aan voor deze workshop waarin eigenlijk alles mogelijk is! Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan in een animatiefilm. Een koe die parachute springt, happende scharen die een muntje achterna zitten, een sneeuwpop die tot leven komt, bedenk het maar! Je gaat hierbij aan de slag in tweetallen.

LEGO SPIKE Prime
Op dinsdag 8 augustus is er van 10.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur een nieuwe workshop. Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en houd jij van LEGO, programmeren en coderen? Dan is de workshop LEGO SPIKE Prime echt iets voor jou! Met behulp van LEGO SPIKE Prime en de bijbehorende app ga je in tweetallen een uitdaging onderzoeken, een model ontwerpen, een prototype bouwen en deze net zolang testen en aanpassen totdat jullie de oplossing gevonden hebben.

Bloxels
Op donderdag 10 augustus is er van 10.00 tot 11.30 uur een workshop Bloxels. Je bent tussen de 7 en 12 jaar oud en je vindt het hartstikke leuk om videospellen te spelen. Nog leuker is het om een spel te spelen die je helemaal zelf hebt ontworpen! Maar wat maakt een spel nou eigenlijk goed? Tijdens de workshop ga je in tweetallen bedenken welke spelelementen niet mogen ontbreken en maken jullie een prototype. Door deze uit te testen en aan te passen, creëren jullie samen de perfecte 2D-game.

Tickets
Kaarten voor de workshops kosten € 5,- voor niet leden en € 4,- voor leden. Deze zijn te koop bij de informatiebalie in de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code