Selecteer een pagina
Geslaagde 1e editie MeerSamen Zomerweken

13 september 2023

Geslaagde 1e editie MeerSamen Zomerweken

PERSBERICHT | Met 311 blije deelnemers verdeeld over acht activiteiten kijkt de organisatie van de MeerSamen Zomerweken met voldoening terug op een geslaagd evenement. “Zelfs na wandelen in de regen zag je vrolijke gezichten.”

“Het was een groot succes!” Yvon Bus van organisator MeerSamen geniet nog steeds een beetje na. Afgelopen maand organiseerde MeerSamen de eerste editie van de MeerSamen Zomerweken. “Niet iedereen heeft tijd en geld om er in de zomervakantie op uit te trekken. En het aantal activiteiten op de MeerSamenDoen agenda loopt terug in de zomer. Daardoor missen veel thuisblijvers in die periode een stukje gezelligheid en aanspraak. Daar wilden we wat aan doen.” Samen met een aantal partners organiseerde MeerSamen in augustus acht extra activiteiten en die konden zich verheugen in een prima belangstelling.

Schot in de roos
Twee van de activiteiten van de zomerweken sprongen er wat Bus betreft uit. “De MeerSamen Kinderpret in het Ontmoetingspark in Dronten trok maar liefst 77 kinderen en begeleiders”, herinnert Bus zich. “Ze hebben zich prima vermaakt met de ballonnenkunstenaar en het bellen blazen.” Ook de afsluitende MeerSamen Gouwe Ouwe disco was een schot in de roos. “We hadden zo’n 65 mensen op de dansvloer met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 60. De jongste was 30. En iedereen genoot van de muziek uit de jaren 60 en 70. Ik heb nog nooit zo hard ‘Kom van dat dak af’ horen zingen”, lacht Bus.

De weersomstandigheden waren in augustus niet altijd even gunstig maar de MeerSamen Zomerweken hebben er niet onder geleden. “Ik heb mensen met een grote grijns zien terugkomen na een wandeling door de regen”, vertelt Yvon. “En bij de MeerSamen Fietshap in Biddinghuizen hebben we het fietsen achterwege gelaten maar we hebben ons wel prima vermaakt met minigolf, tafeltennis, jeu de boules en zwemmen bij Bungalowpark De Boschberg.”

Genoeg bewegen
Alle activiteiten van de MeerSamen Zomerweken hadden twee terugkerende elementen: bewegen en gezond eten. “Klopt, zegt Bus, en dat was geen toeval. Vanuit het lokale preventieakkoord stimuleert de gemeente een gezonde leefstijl van de bewoners. Genoeg bewegen en gezond te eten staan daarin centraal. Daar hebben we bij de invulling van de activiteiten bewust rekening mee gehouden. Het bewegen, in de vorm van een wandeling en fysieke buitenspelletjes, hebben we als MeerSamen zelf georganiseerd met een team van 14 vrijwilligers. En de gezonde broodjes en andere hapjes zijn gemaakt door de medewerkers van Philadelphia Werk & Begeleiding, locatie Aeres Dronten. Ik kan onze vrijwilligers en de medewerkers van Philadelphia niet genoeg bedanken.”

Volgend jaar weer
Het staat wat Bus betreft al vast dat er volgend jaar een tweede editie van de zomerweken komt. “En sommige succesnummers herhalen we zelfs dit jaar al een keer. Vlak voor de Kerst komt de Gouwe Ouwe disco nog een keer en in oktober herhalen we de bloemenworkshop. We hebben veel positieve reacties gekregen en heel veel mensen blij gemaakt. En daar gaan we mee door.”

Foto: © MeerSamen

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code