Selecteer een pagina
Bedrijvenplatform Gemeente Dronten organiseert inspirerende Bedrijvenmarkt voor jongeren

18 september 2023

Bedrijvenplatform Gemeente Dronten organiseert inspirerende Bedrijvenmarkt voor jongeren

PERSBERICHT | Het Bedrijvenplatform Gemeente Dronten organiseert in samenwerking met het Ichthus College Dronten en het Almere College, op vrijdag 6 oktober een bedrijvenmarkt voor jongeren in De Meerpaal. Dit evenement heeft als doel lokale bedrijven en jonge talenten die belangrijke loopbaanbeslissingen nemen, dichter bij elkaar te brengen. Deze talenten zijn tweedejaars vmbo-leerlingen en derdejaars havo- en vwo-leerlingen. Zij maken dit schooljaar een profielkeuze.

Profielkeuze op jonge leeftijd
Op de Bedrijvenmarkt zullen maar liefst 400 scholieren van het Ichthus College Dronten en het Almere College aanwezig zijn, variërend van tweedejaars vmbo-leerlingen tot derdejaars havo- en vwo-leerlingen. Deze leerlingen staan dit schooljaar voor de belangrijke keuze van hun profiel. De vroege leeftijd waarop ze deze keuze moeten maken, brengt vaak onzekerheid met zich mee, en velen herzien hun keuze in het eerste jaar van het mbo, hbo of de universiteit.

Lokale bedrijven in contact brengen met jongeren
Het Bedrijvenplatform Gemeente Dronten heeft zich ten doel gesteld dit probleem aan te pakken door lokale bedrijven en jongeren met elkaar in contact te brengen. Dit stelt scholieren in staat om hun loopbaanopties te verkennen en direct in gesprek te gaan met bedrijven die hen kunnen inspireren en begeleiden.

Zichtbaarheid binnen Dronten vergroten
Lokale bedrijven kunnen deze dag een stand huren en een cruciale rol spelen in het begeleiden en inspireren van deze scholieren door hun betrokkenheid te tonen. Door deel te nemen aan dit evenement, krijgen bedrijven de kans om in contact te komen met gemotiveerde en nieuwsgierige jongeren die actief op zoek zijn naar informatie over mogelijke loopbaanpaden. Bovendien biedt de Bedrijvenmarkt een ideale gelegenheid om hun zichtbaarheid binnen de gemeente Dronten te vergroten.

Goede voorbereiding voor de jongeren
De leerlingen bereiden zich goed voor op deze bedrijvenmarkt. De lijst met deelnemende bedrijven wordt met hen vooraf gedeeld zodat ze zich goed kunnen inlezen. Vanuit school krijgen zij namelijk de opdracht mee om deel te nemen aan twee activiteiten die door de ondernemers worden georganiseerd en zullen ze met tenminste acht bedrijven een gesprek voeren. Ze gaan dus niet ‘zomaar’ even rondkijken, maar zijn actief op zoek naar informatie. Ook krijgen de standhouders oftewel de lokale bedrijven een gastles aangeboden om te leren communiceren met deze doelgroep.

Ook toegankelijk voor ouders en andere ondernemers
De Bedrijvenmarkt is vanaf 15.00 uur toegankelijk voor iedereen, inclusief andere ondernemers, ouders van de scholieren en inwoners van de gemeente Dronten.

Ook in contact komen bij de jeugd van Dronten?
Wilt u met uw bedrijf deelnemen aan de Bedrijvenmarkt of meer informatie ontvangen? Stuur een e-mail naar bedrijvenmarkt@bedrijvenplatformgemeentedronten.nl.

Over Bedrijvenplatform Gemeente Dronten:
Bedrijvenplatform Gemeente Dronten faciliteert en stimuleert onderlinge verbindingen tussen ondernemers. Samenwerken en samen optrekken staat centraal. Met ons digitale platform bieden we onze leden een plek waar ze zichtbaar zijn voor andere leden. Een mooie plek om te laten zien wat je in huis hebt en waarvoor andere ondernemers bij je aan kunnen kloppen. Maandelijks organiseren wij voor onze leden fysieke bijeenkomsten. Dit kan een kennissessie zijn of een andere bijeenkomst die van (commercieel) belang is voor onze leden. Er is altijd volop ruimte om elkaar beter te leren kennen en je netwerk uit te breiden met lokale ondernemers. Wil je meer weten over het platform en/of lid worden? Kijk op www.bedrijven-platform.nl voor meer informatie of kom vrijblijvend naar een informatieavond voor nieuwe leden.

Foto: © Ben Eekhof – Ledenavond Bedrijvenplatform Gemeente Dronten | Logo Bedrijvenmarkt: © StudioTof!

Logo Bedrijvenmarkt Bedrijvenplatform Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code