Selecteer een pagina
Event Warmte & Energie, gasvrij en energiezuiniger wonen

21 september 2023

Event Warmte & Energie, gasvrij en energiezuiniger wonen

PERSBERICHT | Zaterdag 23 september 2023 van 10.00 – 16.00 uur vindt het Event Warmte & Energie plaats in De Meerpaal. Het event is een initiatief van de gemeente Dronten. Net als alle andere gemeentes in Nederland moet ook de gemeente Dronten vóór 2050 aardgasvrij zijn. Dit is landelijk afgesproken in het Klimaatakkoord. Op die manier dringen we de uitstoot van broeikasgassen terug en beperken we ernstige klimaatverandering.

De belangstelling voor het verduurzamen van woningen is ongekend hoog. Nederland wil massaal van het gas af. Ook in Dronten maken inwoners de overgang naar nieuwe vormen van energie en verwarmen. Tijdens het Event Warmte & Energie kunnen inwoners zich laten informeren en adviseren over hoe energie te besparen, de woning gasvrij gemaakt te maken en toch het wooncomfort te verhogen.

Ecologische maatregelen
Er zijn tal van mogelijkheden om energiezuiniger en gasvrij te wonen. Dit kunnen soms relatief kleine ingrepen en deels ook grotere projecten zijn. Vaak is het een mix van beide en ook niet alles hoeft tegelijk te gebeuren. Denk hierbij aan bijv. radiatorfolie, tochtstrips, zonnepanelen, isolatie van de woning, laadpalen en warmtepomp. Maar u kunt ook denken aan ecologische maatregelen als na-isolatie door bijvoorbeeld rekening te houden met beschermde soorten als de huismus, vleermuis en gierzwaluw.

Kortom laat u inspireren en adviseren over alle mogelijkheden en vooral de oplossingen die voor uw situatie het meest effectief zijn. Zo zorgen we samen voor een beter leefklimaat, voor nu en voor de toekomst.

Foto: © StudioTof!

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code