Selecteer een pagina
Geslaagde 1e editie MeerSamen Zomerweken

14 februari 2024

MeerSamen creatief in actie voor NLdoet

PERSBERICHT | MeerSamen organiseert twee leuke activiteiten als onderdeel van de landelijke actie NLdoet op 15 en 16 maart. Deelnemers kunnen meedoen aan een ruime keuze van kleine creatieve workshops of een pallettuintje maken. Handige vrijwilligers zijn welkom voor de begeleiding. NLdoet is al jaren de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Sociaal-maatschappelijke organisaties kunnen activiteiten aanmelden voor dit evenement, waarna NLdoet zorgt voor landelijke promotie en de aanmelding van vrijwilligers faciliteert. MeerSamen heeft voor de inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant twee activiteiten aangemeld. Meedoen aan die activiteiten kan als deelnemer of als (dag)vrijwilliger.

Creafestival en Pallet tuintje maken
Op vrijdag 15 maart vindt in het Denksportcentrum aan de Oost 52 in Dronten het Creafestival plaats. Deelnemers hebben de keuze uit maar liefst 10 verschillende creatieve workshops van ongeveer een uur. Ze worden gedurende de dag 4 keer georganiseerd. Denk aan eierwarmers knopen, koffiemok beschilderen, bloemenvaasje versieren, bonbondoosje vouwen, gelukssteen beschilderen, sleutelhanger of koelkastmagneet versieren (met diamond painting), bloempothanger knopen en meer. Wie dat wil mag ook aan meerdere workshops meedoen. Bij elke workshop is plek voor 6 deelnemers.

Een dag later gaan deelnemers aan de activiteit ‘pallet tuintje maken’ aan de slag met hamer, spijkers en zaag. Een pallet wordt doorgezaagd en door de deelnemers dicht getimmerd. Zo ontstaat een handzame plantenrek die daarna wordt voorzien van worteldoek en naar eigen inzicht mag worden beschilderd. Vervolgens worden de plantenrekjes gevuld met aarde en plantjes. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 16 maart op het parkeerterrein van communicatiebureau KWOOT aan de Oude IJssel 1 in Dronten (nabij de voormalige ijsbaan).

Aanmelden en helpen
Wie als deelnemer wil meedoen kan zich aanmelden via de MeerSamenDoen agenda op www.meersamen.nu/meersamendoen . Voor beide activiteiten zoekt MeerSamen ook dagvrijwilligers voor begeleiding van de deelnemers en het verlenen van hand-en-span diensten. Dus ben je handig met hamer en zaag of creatief met schilderen en handwerken of vind je het gewoon leuk om te helpen, meld je dan aan op de website van NLdoet (www.nldoet.nl). Ben je niet in de gelegenheid om de hele dag te helpen maar wel een ochtend of middag, stuur dan een berichtje naar yb@meersamen.nu of bel/app 06 1967 3727.

Foto: © MeerSamen – Dansen op Gouwe Ouwe tijdens de MeerSamen Zomerweken

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code