Selecteer een pagina
St Jansdal opent splinternieuwe polikliniek in Dronten

15 februari 2024

St Jansdal opent splinternieuwe polikliniek in Dronten

PERSBERICHT | Dinsdag 13 februari openden de deuren van de nieuwe polikliniek in Dronten op feestelijke wijze. Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Dronten terecht in gebouw De Kroon, pal naast het NS-station. “In dit nieuwe gebouw zijn we van alle gemakken voorzien”, vertelt Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur. “Door de centrale ligging, een efficiëntere indeling van de ruimtes en een omgeving die van deze tijd is, wordt de zorg nog toegankelijker voor de inwoners van de gemeente Dronten.” De openingshandeling werd verricht door Drontenaar Charlotte Galama (lid cliëntenraad), huisarts Paul Kemps, Yolande Rusticus (medewerker receptie), Ivar Bleumer (uroloog) en Jacqueline Huizinga (doktersassistent).

Doordat de oude locatie niet meer voldeed aan de moderne eisen is St Jansdal op zoek gegaan naar een goed alternatief. “Deze nieuwe locatie is via de huisartsen op het juiste moment op ons pad gekomen”, vertelt Arend Jan. “Juist de combinatie met onder andere Coloriet in hetzelfde pand maakt deze overstap mooi en logisch. De zorg van vandaag de dag is de zorg die we samen met onze ketenpartners, waaronder Coloriet, vormgeven. Met de 10 verschillende vakgroepen die zich hier straks vestigen, bieden we voldoende aanbod voor veel inwoners van de gemeente Dronten.”

Zorg dichtbij
‘De juiste zorg op de juiste plek. Dichtbij als het kan, verder weg als het moet.’ Een slogan die ook ziekenhuis St Jansdal omarmt. “We moeten wel”, vertelt Arend Jan. “De vraag naar zorg neemt de komende jaren alleen maar toe. Om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden, moeten we bepaalde keuzes maken. Dat betekent dat patiënten zelfs niet altijd meer naar het ziekenhuis hoeven te komen omdat bijvoorbeeld thuismonitoring volstaat.” Ook in Dronten wordt een digitale slag gemaakt. Waar patiënten gewend waren zich aan te melden bij de centrale balie – soms zelfs een tweede keer bij de poli – kunnen ze zich vanaf nu aanmelden via de app MijnStJansdal. Dit zorgt voor een efficiëntere patiëntenstroom en voorkomt oponthoud bij de balie. “Uiteraard blijft de balie in de centrale hal bemand door personeel, dus wie minder digitaal vaardig is of hulp nodig heeft, kan zich hier altijd melden.”

Deze specialismen zijn vertegenwoordigd in de polikliniek Dronten: Cardiologie, Reumatologie, Neurologie, Interne Geneeskunde, KNO, Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Urologie, Gynaecologie, Orthopedie, Röntgen en Bloedafname.

Foto: © St Jansdal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code