Selecteer een pagina
Boekenweeklezing door Greetje van den Berg “Bij ons in de familie”

4 maart 2024

Boekenweeklezing door Greetje van den Berg “Bij ons in de familie”

PERSBERICHT | De 89e editie van de Boekenweek vindt plaats van 16 – 24 maart 2024 en heeft als thema ‘Bij ons in de familie’. Tijdens de Boekenweek inspireren we lezers met boekentips en activiteiten. FlevoMeer Bibliotheek Dronten heeft daarom familieromanschrijfster Greetje van den Berg uitgenodigd in Bibliotheek Dronten om tijdens de Boekenweek de schrijverslezing te verzorgen. Deze flevolandse auteur heeft inmiddels al ruim zestig boeken op haar naam staan. De boeken van Greetje zijn enorm populair bij een breed publiek.

Verhaal
Tijdens de lezing vertelt Greetje over haar ervaringen als schrijfster, maar ze besteedt ook ruim aandacht aan het thema van de Boekenweek, en dan met name aan de andere kant van het verhaal: Niet altijd is een huis een thuis en voelt het veilig bij je familie of partner. Thema’s die vooral in haar laatste romans spelen.Van den Berg is geïnteresseerd in psychologie en vanuit die interesse schrijft ze haar boeken. Waarom is een mens zoals hij is, waarom doet hij zoals hij doet, hoeveel invloed heeft een onverwerkt verleden op een mens?

Achtergrond
Voor elk boek verricht ze veel research en dat brengt haar in contact met mensen die hun verhaal en ervaringen met haar willen delen. Zo zitten er achter haar verhalen weer verhalen van anderen. Op 18 maart 2016, tijdens de presentatie van haar 50e roman, Ogenblik, werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1985 verscheen haar eerste boek en op 27 maart a.s. ligt nummer 66 in de winkel.

Schrijven
Ondanks het feit dat ze al zoveel titels op haar naam heeft staan, blijft elke nieuwe roman een uitdaging. Over deze en andere zaken vertelt ze graag tijdens haar presentatie in de bibliotheek. Bezoekers krijgen dan uiteraard de kans om te reageren en vragen te stellen. Schrijven is niet meer weg te denken uit haar leven. Zoals ze ooit in een interview zei: ‘Schrijven is net zo vanzelfsprekend als ademhalen.’ Ze hoopt het allebei nog een hele poos vol te houden.

Toegang
De lezing vindt plaats op donderdag 21 maart op de tweede etage van Flevomeer bibliotheek Dronten. De inloop is met koffie en thee vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur. Tussendoor is er een pauze. De avond is om 21:15 afgelopen. Kaarten voor de Boekenweek lezing zijn kosteloos te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de Servicebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, telefonisch via: 088 008 7040

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code