Selecteer een pagina
Eendaagse Inner Power Dag bij Rheset

4 maart 2024

Eendaagse Inner Power Dag bij Rheset

PERSBERICHT | Dat je niet hoeft te leren leven met stress én dat je altijd een stap kunt zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling, daarover zijn stressfysioloog Esther van Wageningen en paardencoaches Mireille van Damme-Mineur & Henka Rooze-Veenstra het eens. Dit zorgt voor het tweede jaar op rij voor een unieke samenwerking tussen Rheset en EquiCoachPro. Van Wageningen: “Je ontdekt tijdens de Inner Power Dag welke invloed jouw brein heeft op jouw stressbeleving én je krijgt daarnaast een unieke ervaring in een paardencoachsessie.”

Je kunt altijd de regie over je leven terugpakken

Ongeveer één op de vijf werkende Nederlanders ervaart dagelijks heel veel stress en nog wat meer mensen ervaren een paar dagen per week stress. Zo’n 50% van alle volwassenen krijgt op een bepaald moment te maken met stress- en psychische klachten. “Dat zijn hele hoge aantallen en dat is onnodig. Er is echt iets aan je stressbeleving te doen”, pleit Rooze-Veenstra.

Het doel van de Inner Power Dag is om mensen kennis en ervaring mee te geven zodat zij de regie over hun leven terug kunnen pakken. Van Wageningen: “Veel mensen verzanden in relativeringen en goed bedoelde adviezen, maar deze helpen niet voldoende. Hierdoor lopen mensen te lang rond met klachten.”

De Inner Power Dag is een eendaagse workshop die bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. Kennis over je brein opdoen is belangrijk om meer grip te krijgen op hetgeen er in je lijf gebeurt op het moment dat je stress ervaart. Door praktisch aan de slag te gaan in een paardencoachsessie, krijg je direct mooie inzichten over jezelf en je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Een herhaalde samenwerking

Van Damme-Mineur: “In 2023 organiseerden we voor het eerst Inner Power Dagen en deelnemers waren enthousiast. Zij vertelden dat ze de combinatie tussen theorie en praktijk fijn hadden gevonden en mooie inzichten opgedaan hadden.” Rheset en EquiCoachPro slaan daarom de handen wederom inéén en organiseren in 2024 twee Inner Power Dagen.

De eerste Inner Power Dag van 2024 is op 23 april in Elburg. Wil je hierbij zijn? Dan kun je je ticket bemachtigen via de website van EquiCoachPro. (www.equicoachpro.nl/innerpowerdag)

Over EquiCoachPro en Rheset

Mireille van Damme-Mineur en Henka Rooze-Veenstra zijn samen eigenaar van EquiCoachPro en werken beide als paardencoach. Dankzij hun brede achtergrond integreren zij verschillende methoden in hun werkwijze. Esther van Wageningen is stressfysioloog en eigenaar van Rheset. (www.rheset.nl). Van Wageningen schreef het boek ‘Dweilen met de kraan dicht’ over het ontstaan en oplossen van stress.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code