Selecteer een pagina
Coloriet doet mee aan NLdoet

5 maart 2024

Coloriet doet mee aan NLdoet

PERSBERICHT | Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 20e keer NLdoet. NLdoet zet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en wil deze dagen zoveel mogelijk Nederlanders activeren een dag vrijwilligerswerk te doen en zo het verschil te maken. Ook bij Coloriet kunnen mensen als vrijwilliger helpen bij meerdere activiteiten in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Bij Coloriet Laarstaete in Lelystad komen diverse vrijwilligers vertellen over hun passie. Het is voor bewoners en cliënten altijd leuk om bevlogen mensen te ontmoeten die hen kunnen meenemen in hun passie of avonturen. Het haalt ze even uit de dagelijkse situatie. Bij Coloriet Laarhof gaan de handen uit de mouwen en worden het terras en de binnentuin lenteklaar gemaakt. Zo kunnen de bewoners weer genieten van de tuin, een fleurig terras en schoon meubilair. Dit stimuleert om vaker naar buiten te gaan.

In Dronten, bij de nieuwe locatie Coloriet de Kroon vinden vrijwilligers en bewoners elkaar tijdens een high tea en een verwendag. Ondertussen wordt bij Coloriet de Regenboog in Dronten de dierenweide aangepakt. Ook daar vindt een high tea plaats met allemaal lekkere hapjes en muziek om de ouderen extra in het zonnetje te zetten.

In Zeewolde gaan vrijwilligers bij Coloriet de Sfinx creatief met bewoners aan de slag door samen cupcakes te bakken en een doosje te versieren. Het belooft een gezellige, ontspannen dag te worden.

Waardevolle bijdrage
Coloriet is erg blij met de activiteiten en de vele vrijwilligers die zich al hebben aangemeld om te helpen. De bijdragen van enthousiaste vrijwilligers zijn echt van grote waarde voor de bewoners en cliënten. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden. In dit geval zijn de bewoners en cliënten van Coloriet ook heel erg blij en dankbaar voor alle aandacht en hulp.

Foto: © Coloriet

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code