Selecteer een pagina
De Meerpaal start opnieuw korte cursussen Muziek en Kunst

8 maart 2024

De Meerpaal start opnieuw korte cursussen Muziek en Kunst

PERSBERICHT | In de week van 11 maart a.s. starten er weer verschillende korte cursussen bij De Meerpaal. Het gaat altijd om 10 of 6 lessen. Bij sommige cursussen is het nog mogelijk om in te schrijven, doe je ook mee?

(Groot)ouders en kinderen van 0,5 tot 2 jaar zijn van harte welkom bij Muziek op Schoot, vanaf vrijdag 15 maart van 9.00 tot 9.45 uur. In deze cursus wordt er gezongen, gespeeld op eenvoudige instrumenten en wordt er bewogen met vrolijke materialen zoals ballen.

Kinderen van 6 tot 8 jaar die muziek willen leren maken, maar nog geen keuze kunnen maken op welk instrument, kunnen zich aanmelden voor de cursus Ontdek je instrument. Naast dat je verschillende instrumenten kunt uitproberen, leer je ook over alle ingrediënten waar muziek uit bestaat. Er wordt veel gezongen, geklapt en gespeeld en geïmproviseerd. Vanaf donderdag 14 maart van 18.00 tot 18.40 geeft docent Frederik Roeland deze cursus.

Jeugdigen én volwassen kunnen zich nog aanmelden voor de cursus Djembé, welke start op donderdag 14 maart, van 19.00 tot 19.40 uur. Je maakt kennis met het instrument en met de 3 basisklanken. De ritmes worden steeds verder uitgebouwd. Je krijgt energie van deze opzwepende ritmes uit West-Afrika!

Kinderen van 6 tot 9 jaar die geboeid zijn door kleuren, verf en materie zoals klei, hout, steen en gevonden materialen, meld je aan bij Kinderkunst! Elke week geeft docent Linda Dekker een nieuwe opdracht met verschillende materialen om mee te werken. Leef je uit in creativiteit. Vanaf dinsdag 12 maart, van 15.45 tot 16.45 uur.
Volwassenen kunnen zich nog aanmelden voor de cursus Introductie tot Tekenen en schilderen, welke start op woensdag 13 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij docent Sietsia Wildeman. In deze cursus krijg je uitleg en praktische ervaring in het gebruiken van verschillende materialen en technieken. Daarnaast leer je over beeldelementen zoals compositie, vorm en ritme en perspectief. De begeleiding van de docent is individueel en het werk wordt in de groep besproken zodat je van elkaar kunt leren.

Voor meer informatie, kijk op de website www.meerpaal.nl/cursus of mail naar activiteiten@meerpaal.nl

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code