Selecteer een pagina
Voedselbank

11 maart 2024

Voedselbank scoort maximaal aantal punten bij inspectie

PERSBERICHT | Er zijn geen verbeterpunten geconstateerd. Dat was de conclusie van bureau Houwers bij hun onverwachte bezoek aan de Voedselbank Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant. Dat betekent dat de Voedselbank het maximale aantal punten, 100 kreeg.

Jaarlijks doet Houwers onderzoek naar allerlei aspecten binnen de Voedselbank. De bezoeken zijn altijd onverwachts, ze stappen gewoon binnen. Het voert te ver om alle punten een voor een te bespreken, maar een aantal voorbeelden geven wel inzicht hoeveel aspecten worden bekeken en beoordeeld. Zoals persoonlijke hygiëne, daarbij gaat het om de vraag of de voorschriften goed worden toegepast. Ongediertebestrijding, zijn er sporen van ongedierte? Levensmiddelen afval, wordt de juiste methode toegepast om afval netjes te bewaren. Pand en inrichting, heeft bedrijfsruimte de juiste inrichting en wordt de apparatuur op de juiste wijze onderhouden. Schoonmaak, wordt bij de schoonmaak de juiste werkwijze toegepast, is er een schoonmaakplan en ziet de bedrijfsruimte er schoon uit.

En natuurlijk heel belangrijk, wordt voldaan aan de voorschriften van de Voedsel- en waren autoriteit. Zoals wordt voldaan aan de basisvoorwaarden en processtappen uit de hygiënecode, er is kennis van zaken wat betreft voedselveiligheid, men is voldoende alert op tekortkomingen en neemt initiatief om te corrigeren.

Bedrijfsleider Jan Groenendijk is terecht trots dat het maximale aantal punten is behaald: Al jaren voldoen wij aan alle eisen, dat is vooral mogelijk dankzij de inzet van de vrijwilligers. Zij zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het naleven van de regels en het voldoen aan de hygiëne-eisen.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code