Selecteer een pagina
Basisschoolkinderen kunnen weer kennismaken met sport

13 maart 2024

Basisschoolkinderen kunnen weer kennismaken met sport

PERSBERICHT | Het jaarlijkse (S)Cool Sport boekje is uit, kinderen kunnen kiezen uit ruim 90 verschillende cursussen. (S)Cool Sport is een dienst van Sport in Dronten en valt onder De Meerpaal Welzijn. Om de basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met sport, wordt hiervoor jaarlijks een boekje uitgegeven met daarin het aanbod van sportaanbieders in gemeente Dronten.

De boekjes werden in de week van 26 t/m 29 februari uitgedeeld aan kinderen uit groep 1 t/m 8 op alle basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant, waarna ze zich kunnen aanmelden voor een kennismakingscursus bij de deelnemende sportverenigingen.

Er is dit jaar keuze uit ruim 90 verschillende cursussen bij sportverenigingen. Naast gangbare en populaire sporten als hockey, voetbal en atletiek zijn er ook andere sporten om uit te proberen. Zoals freerunnen, taekwon-do en rugby. Tijdens de lessen/cursussen maken de kinderen vrijblijvend kennis met de sport(en) van hun keuze. Daarna kunnen ze beslissen of ze deze sport(en) willen gaan beoefenen en eventueel lid willen worden. De cursussen vinden plaats tussen 1 april en 30 juni 2024.

Aanmelden voor (S)Cool Sport kan tot en met zondag 17 maart via www.sportindronten.nl/scool-sport. De sportaanbieders nemen uiterlijk een week voor het starten van de cursus contact op met de aanmelders.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code