Selecteer een pagina
OnderWaterSportVereniging Dronten (OWSVD)

15 maart 2024

OWSVD zoekt oud-leden en foto’s uit de oude doos

PERSBERICHT | De OnderWaterSportVereniging Dronten (OWSVD) bestaat veertig jaar en wil dat dit jaar groots vieren Daarom is de vereniging op zoek naar oud-leden die het feestje mee willen vieren. Ook foto’s uit de oude doos zijn welkom.

De Dronter duikvereniging werd veertig jaar geleden opgericht. Een enthousiaste groep duikers startte een vereniging in Dronten, voor de toen nog relatief jonge sport. Duiken met perslucht werd beroepsmatig al over de hele wereld gedaan, maar recreatief stond deze sport nog in de kinderschoenen. Door films van o.a. Jacques Cousteau werd de sport populair, maar omdat het een risicovolle sport was, is het lange tijd maar door een beperkte groep beoefend.

In de loop der jaren werd steeds meer bekend over het veilig uitoefenen van deze sport en werd ook de duikuitrusting steeds veiliger, waardoor meer mensen de sport zijn gaan beoefenen. De vereniging OWSVD is in de loop der jaren flink gegroeid, tot de Corona epidemie uitbrak. Hierdoor verloor de vereniging in korte tijd veel leden.

Inmiddels lijkt het tij gekeerd, want duikers uit de regio weten deze gezellige vereniging inmiddels weer te vinden! Een grote groep nieuwe enthousiastelingen is in oktober gestart met een cursus voor hun eerste duikbrevet, maar het ledenaantal is ook gegroeid met duikers die al in het bezit waren van een duikbrevet.

En met alle leden uit het heden en uit het verleden, wil OWSVD het 40-jarig bestaan gaan vieren in 2024. De eerst festiviteiten zijn al geweest, maar het hele duikseizoen allerlei mooie duikavonturen georganiseerd worden en op zaterdag 7 september 2024 wordt het jubileumfeestjaar afgesloten met een groot feest waar leden, maar ook alle oud-leden van OWSVD voor worden uitgenodigd.

Daarom is OWSVD op zoek naar al die oud-leden, maar ook naar foto’s van mooie momenten uit de geschiedenis van de vereniging. Het zal nog een hele opgave worden om alle oud-leden te vinden, omdat een deel verhuisd is naar het buitenland. Maar de jubileumcommissie heeft er goede hoop op, dat het met gebruik van de social media wel goed moet komen. Opgeven voor het feest en aanleveren van foto’s kunnen gestuurd worden aan jubileum@owsvd.nl

Wil je gewoon lid worden van de vereniging, of een proefduik maken? Dat kan natuurlijk ook. Ga daarvoor naar de website: www.owsvd.nl en meld je aan.

Foto: © OWSVD

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code