Selecteer een pagina
Almere College, Kwintes en OFW gaan voor unieke woon- en leefvoorziening

26 maart 2024

Almere College, Kwintes en OFW gaan voor unieke woon- en leefvoorziening

PERSBERICHT | Almere College, Kwintes en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) bundelen hun krachten voor een unieke woon- en leefvoorziening aan het Stationsplein in Dronten. Een innovatieve, zeer inclusieve woonvoorziening, waar goede buren samen wonen, leven, leren én zich ontplooien. Voor ouders, omwonenden en andere belangstellenden wordt hierover op dinsdagmiddag 26 maart 2024 een inloopbijeenkomst georganiseerd.

Vanuit een gezamenlijke maatschappelijke droom, gaan Almere College, OFW en Kwintes een samenwerking aan, ondersteund door gemeente Dronten. In Dronten bouwen ze aan een unieke woon- en leefvoorziening voor bewoners, leerlingen en bezoekers.

Siemen Klaver van Almere College: “Eén gebouw waar onderwijs, sociale huur, begeleid wonen en zorg samenkomen. De optelsom van ieders kennen en kunnen in dit gebouw is plus 1, want samen kom je verder. Vanuit het vertrouwen in mensen en hun mogelijkheden. Ieder met eigen kwaliteiten, capaciteiten, behoeften en dromen. Dé manier om iedereen vanuit een veilige en stabiele omgeving de kans te bieden actief mee te doen in de maatschappij en zo vooruit te komen in het leven. Dat is wat wij hier realiseren.”

Inloopbijeenkomst 26 maart | 16.30 – 18.30 uur
Ouders, omwonenden en andere belangstellenden kunnen kennis nemen van de plannen op dinsdag 26 maart 2024 tussen 16.30 en 18.30 uur in ‘Het Perron’ in Dronten (De Arend 4). Tijdens deze bijeenkomst presenteren de betrokken partijen hun plannen en kunnen er vragen gesteld worden. Er is hierbij geen vast programma.

De maatschappelijke droom
Op het Stationsplein combineren de partijen de nieuwbouwplannen voor een praktijkschool, van het Almere College, een activeringscentrum, met de brede kennis en begeleiding van Kwintes en 61 sociale huurappartementen, verhuurd en beheerd door OFW, waarvan tweederde voor reguliere sociale verhuur wordt aangemerkt en eenderde voor zelfstandig begeleid wonen.

Noek Pouw, directeur bestuurder OFW: “Op deze beeldbepalende locatie verschijnt straks het meest inclusieve gebouw van Dronten, en misschien zelfs van Nederland. Samen met gemeente Dronten realiseert OFW er een zogenaamd “gemengd wonen- project”, waarbij mensen met verschillende achtergronden samenwonen en elkaar helpen om in hun kracht te komen en vooruit te komen in het leven.”

Bijdragen aan elkaars leven
In het gebouw heeft Kwintes een activeringscentrum. Een ruimte voor lokale ontmoeting en ontplooiing, waar zowel de bewoners als de lokale inwoners graag (samen) willen zijn. Robbert van Dorst van Kwintes: “Zo creëren we een mini-maatschappij, waar jong en oud(er) bijdragen aan elkaars leven. Of zoals wij het noemen: goede buren zijn voor elkaar.”

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code