Selecteer een pagina
16.000 huishoudens krijgen nieuwe minicontainers

31 augustus 2022

16.000 huishoudens krijgen nieuwe minicontainers

PERSBERICHT | Zo’n 16.000 huishoudens in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant krijgen nieuwe minicontainers. Hun minicontainers zijn aan vervanging toe. Eind augustus verstuurt de gemeente Dronten een brief waarin staat hoe het vervangen van de containers in zijn werk gaat.

‘De gemeente vervangt de minicontainers voor Groente, Fruit, en Tuinafval (GFT), papier en Plastic Blik en Drinkpakken (PBD). Bij huishoudens die nu ook over een minicontainer restafval beschikken wordt deze ook vervangen. Dit geldt voor bewoners van het buitengebied en inwoners met een medische container’, legt wethouder Lazise Hillebregt uit.

Chippen
Na het innemen en vervangen worden alle containers geregistreerd met een chip. De chip registreert de container bij het adres. ‘Dit doen wij om onze inwoners beter van dienst te kunnen zijn, illegale containers tegen te gaan en de voorraad beter te kunnen beheren. Ook kunnen we zo gericht informatie geven over het scheiden van afval’, vertelt ze.

Kleinere minicontainer
Standaard hebben de minicontainers een inhoud van 240 liter. Het is eenmalig gratis mogelijk om een kleinere container (180 liter) te bestellen. Inwoners die dit willen, kunnen dit voor 24 september 2022 aangeven via de website containerkeuzedronten.nl. Het ruilen van minicontainers vindt per wijk plaats in de maanden oktober, november en december 2022. Hierover worden inwoners op een later moment via een brief geïnformeerd.

Minicontainers bekijken
Benieuwd naar het formaat en de nieuwe deksels van de minicontainers? Ze zijn van 8 tot en met 23 september 2022 op diverse locaties in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen te bekijken. Voor meer informatie: www.dronten.nl/diect-regelen/afval.

Nieuwbouw
Inwoners van veel nieuwbouwwijken of huishouders die de afgelopen 10 jaar al nieuwe minicontainers ontvingen, krijgen geen nieuwe containers. Wél krijgen zij eenmalig de mogelijkheid om te kiezen voor een kleiner formaat container en worden de bakken voorzien van een chip. Alle GFT-containers krijgen een groen deksel.

Meer informatie
Op www.containerkeuzedronten.nl is meer informatie te vinden over het omwisselen van de minicontainers in de gemeente Dronten. Daarnaast is er van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur een telefonische helpdesk beschikbaar via het telefoonnummer 085 – 020 3740.

Meer informatie over het scheiden van huishoudelijk afval is te vinden op www.wijgaanvoor100.nl.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code