Selecteer een pagina
Lage Vaart Race

1 juni 2023

1e editie Lage Vaart Race: zwemevent dwars door Dronten

PERSBERICHT | Op zondag 18 juni 2023 wordt de eerste editie van de Lage Vaart Race georganiseerd, een uniek zwemevenement in het open water dwars door Dronten. Tijdens deze wedstrijd bieden we afstanden voor zowel de recreatieve zwemmers als triatleten en wedstrijdzwemmers, variërend van 250 meter tot en met 3 kilometer. De start- en finishlocatie is bij de Survivalvereniging in Dronten.

Programma
Tijdens de eerste editie van deze open water wedstrijd wordt een baan van 500 meter uitgezet. De hele landelijke open water zwem top wordt in Dronten verwacht, deze zwemmers zullen namelijk gaan strijden voor punten voor het landelijke KNZB open water klassement.

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de recreatieve zwemmer met de mogelijkheid tot het zwemmen van een prestatietocht van 250 meter, 500 meter en 1.000 meter. Uniek voor het open water zwemmen is dat er ook een zwemnummer speciaal voor G-zwemmers is. Tot slot is er ook nog een speciale race voor triatleten. Door dit brede programma aanbod is er voor elke zwemliefhebber een afstand naar wens te zwemmen.

De inschrijving van dit event is inmiddels geopend via www.zuiderzeezwemmers.nl/lagevaartrace

Stichting Open Water Zwemmen Dronten
Adri Pasman, voorzitter van de Stichting Open Water Zwemmen Dronten, is de drijvende kracht achter dit evenement. “We zien de laatste jaren het aantal open water wedstrijden in Nederland teruglopen. Met een enthousiaste groep open water zwemmers hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken welke mogelijkheid er is om hier in Dronten een wedstrijd te organiseren. Het is ons gelukt een geschikte locatie te vinden en een veelzijdig programma op te stellen waardoor er voor alle zwemmers een passende zwemafstand is. We hopen op een hoge opkomst zodat we hier een jaarlijks evenement van kunnen maken!”.

Ondersteuning
De Lage Vaart Race is een initiatief van de Stichting Open Water Zwemmen Dronten, en wordt ondersteund door de Zuiderzeezwemmers. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van de Gemeente Dronten, Provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland. Verder danken wij Prosu Media Producties, Schmit Zonwering & Rolluiken, Biron, Lions Flevoland en het Gehandicaptenfonds voor hun steun aan ons evenement.

Foto: © Jos Dinkelberg

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code