Selecteer een pagina
24 april 2023: informatieavond voor Flevolandse agrariërs over eco-regeling

20 april 2023

24 april 2023: informatieavond voor Flevolandse agrariërs over eco-regeling

PERSBERICHT | Op 24 april 2023 organiseert provincie Flevoland, samen met het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) en Countus, een informatieavond voor over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (https://www.rvo.nl/onderwerpen/glb-2023) (GLB). Flevolandse agrariërs  zijn van harte welkom! Zij krijgen een praktische uitleg over de mogelijkheden van de eco-regeling (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eco-regeling), het agrarisch natuurbeheer en hoe die zich verhouden tot de bedrijfsvoering. Tijdens deze avond staan we ook stil bij het aanvragen van de eco-regeling. Agrariërs kunnen deze regeling nog tot en met 15 mei 2023 aanvragen via rvo.nl (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eco-regeling).

Tijdstip: maandagavond 24 april om 19:00-22:00 uur (met netwerkborrel)
Locatie: De Meerpaal, De Rede 80 in Dronten (parkeren kan gratis bij parkeerterrein Steenbergen)
Aanmelden: glb@flevoland.nl

Programma
19:00 uur             inloop
19:30 uur             welkom door de dagvoorzitter van provincie Flevoland
19:40 uur             presentatie door het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) en Countus
20:30 uur             ruimte voor vragen
21:15 uur             afsluiting door dagvoorzitter, door naar de netwerkborrel
22:00 uur             einde netwerkborrel

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met woensdag 19 april 2023 via: glb@flevoland.nl (mailto:glb@flevoland.nl). Hiermee melden zij zich ook direct aan voor nieuwsbrieven of andere toekomstige informatie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in Flevoland. De deelname aan de informatieavond is kosteloos.

Over de eco-regeling
De eco-regeling (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eco-regeling) is een extra beloning bovenop de agrarische basispremie en maakt onderdeel uit van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Met de eco-regeling wordt toekomstbestendig boeren beloond. Zo worden boeren gestimuleerd om bij te dragen aan de 5 doelen van het GLB: biodiversiteit, bodem en lucht, klimaat, landschap en water.

Meer informatie
Met het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (https://www.rvo.nl/onderwerpen/glb-2023) (GLB) werkt Nederland aan toekomstbestendige landbouw, het versterken van de natuur en een leefbaar platteland. Van 2023 tot 2027 biedt het GLB subsidies aan voor initiatieven die bijdragen aan deze doelen. Het GLB stelt subsidies beschikbaar voor agrariërs en organisaties die zich inspannen voor een toekomstbestendig bedrijf en een veerkrachtig platteland. Meer informatie over het GLB in Flevoland vindt u op:
flevoland.nl/glb (https://www.flevoland.nl/glb)

Foto: © Dick Vos

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code