Selecteer een pagina
25 jaar kerkdiensten gevierd in Coloriet de Regenboog

22 november 2023

25 jaar kerkdiensten gevierd in Coloriet de Regenboog

PERSBERICHT | Onlangs was het feest in Coloriet de Regenboog in Dronten! Er werd gevierd dat er al 25 jaar kerkdiensten gehouden worden. In oktober 1998 was de eerste dienst onder leiding van geestelijk verzorger Gerda van Meerveld. De jubileumdienst werd geleid door de huidige geestelijk verzorger, Klaas van Hoek.
De opkomst was groot: 73 bezoekers, bestaande uit bewoners, naasten, (oud) vrijwilligers en twee oud-geestelijk verzorgers, waaronder Gerda en Jan Otte, waren aanwezig.

Start in 1998
In 1998 werd de nieuwe PG-afdeling ’t Laar (nu Bloemenveld) geopend bij Coloriet de Regenboog. In het algemene huis bleek er animo voor het houden van kerkdiensten voor het christelijke deel van de bewoners. De diensten gingen al snel van eenmaal naar tweemaal per maand.

Nu, 25 jaar later
25 jaar later, zijn er nog steeds kerkdiensten om de 14 dagen, met zo’n 45-55 bezoekers. Er worden veelal bekende liederen gezongen die velen uit het hoofd meezingen. Bewoners geven vaak aan: “Wat fijn, dat ik hier weer naar een kerkdienst kan!”
In het weekend dat er geen kerkdienst is, verzorgen de Dronter kerken op zaterdagavond om de beurt een Avondgebed. Zo is er elk weekend wel een activiteit voor bewoners, die waarde hechten aan een moment van christelijke bezinning.

Niet denkbaar zonder vrijwilligers
Een hechte en trouwe groep van vrijwilligers in Coloriet de Regenboog helpt mee. Ze zetten de stoelen klaar, halen bewoners op en brengen ze na afloop terug. Sommigen doen dat al 20-25 jaar! Daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor.

Jubileum breed gevierd
Het was een feestelijke dienst vol dankbaarheid en er werd een speciaal gemaakt jubileumlied gezongen. Elke huiskamer ontving een smakelijke attentie voor bewoners en medewerkers en elke vrijwilliger een jubileumkrant. Klaas van Hoek: “Het was een prachtige zondag! Ik hoop dat we nog lange tijd kerkdiensten kunnen blijven houden, tot welzijn en tevredenheid van onze bewoners en hun naasten.”

Foto: © Coloriet de Regenboog

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code