Selecteer een pagina
Word jij energieklusser in de gemeente Dronten?

8 mei 2024

27 mei informatieavond energieklussers Dronten

PERSBERICHT | Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam van gemeente Dronten! Een energieklusser helpt inwoners met het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen, zoals het bevestigen van een brievenbusborstel tegen de tocht. Iedere energieklusser ontvangt voor elke klus een vrijwilligersvergoeding van de gemeente en kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is. Op maandagavond 27 mei is er een extra informatieavond voor geïnteresseerden in het gemeentehuis van Dronten.

Het energieklusteam voert eenvoudige kleine klusjes bij inwoners thuis uit. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie of het vervangen van de douchekop voor een waterbesparende variant. Met deze maatregelen wordt energie en geld bespaard.

Informatieavond op 27 mei
Iedereen die interesse heeft, is welkom op de informatieavond op 27 mei van 19.30-20.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Tijdens deze avond wordt er kort uitleg gegeven over de soorten klussen, de training en begeleiding. Na afloop kunnen bezoekers doorgeven of ze aan de slag willen als energieklusser.

Korte training en praktijkoefeningen
Iedereen die zich heeft opgegeven, krijgt een korte training van een dagdeel. De aanstaande klussers leren tijdens deze training hoe ze de maatregelen kunnen aanbrengen, wat voor soort vragen ze van inwoners kunnen verwachten en hoe ze hen het beste verder kunnen helpen. De training wordt afgesloten met een aantal praktijkoefeningen. Wie de training goed heeft afgerond, ontvangt een certificaat.

Aanmelden als energieklusser
Platform Duurzaam Nederland verzorgt – namens de gemeente – de training en begeleidt de vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan dit doen via de website van Platform Duurzaam Nederland.

Foto: © Platform Duurzaam Nederland

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code