Selecteer een pagina
5 oktober Start Kinderboekenweek Gi-Ga Groen!

20 september 2022

5 oktober Start Kinderboekenweek Gi-Ga Groen!

Kom naar het Gi-Ga Groen feestje in de FlevoMeer Bibliotheek!

PERSBERICHT | Op woensdagmiddag 5 oktober, tijdens de start van de landelijke Kinderboekenweek, geven de FlevoMeer Bibliotheken in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen een feestje: Gi-Ga Groen! De natuur wordt binnen onze vestigingen in het zonnetje gezet. Basisschoolleerlingen maken met behulp van diverse spannende, creatieve en uitdagende manieren kennis met de natuur en alles wat daarbij hoort. Ons Gi-Ga-Groene feest is op woensdag 5 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur gratis te bezoeken.

Gi-Ga Groen!
In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park, vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien!

Binnen in de natuur
Op woensdag 5 oktober vieren we de Kinderboekenweek met een Gi-Ga-Groen-feest. We halen de natuur naar binnen. Kinderen leren meer over de natuur, dieren, voedsel en klimaat. Maak bijvoorbeeld kennis met boswachter Tim in Biddinghuizen, leer over plantjes zaaien in Dronten of doe mee met de kleurwedstrijd “Maak je droomboomhut”. Je hoeft je voor deze activiteiten niet in te schrijven en je kunt deze middag aan meerdere activiteiten meedoen. Het Gi-Ga-Groen-feest start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Meer in de bibliotheek
FlevoMeer Bibliotheek biedt boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Ook niet-leden kunnen gebruik maken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel gratis het geschenk. Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. Kinderboeken rondom dieren en natuur staan centraal.

Het geschenk is geschreven door Andy Griffiths. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 wordt gemaakt door illustrator Marije Tolman.

De Kinderboekenweek 2022 is van 5 oktober t/m 16 oktober.

Datum: woensdag 5 oktober
Tijd: 14.00 uur t/m 16.00 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code