Selecteer een pagina
Aanbrengen betonstroken Rotonde Kamperhoekweg N711

18 juli 2023

Aanbrengen betonstroken Rotonde Kamperhoekweg N711

PERSBERICHT | Van 3 t/m 26 april 2023 is er groot onderhoud uitgevoerd aan de rotonde N711 Kamperhoekweg/Visvijverweg. De oude asfaltverharding vertoonde gebreken, waardoor deze vervangen moest worden. Ook voldeed de rotonde niet meer aan de nieuwste landelijke ontwerprichtlijnen.

Om het verkeer na de (her)openstelling genoeg ruimte te kunnen bieden is besloten om de betonstroken in de bochten van de rotonde op een later tijdstip aan te brengen. Nu het beton in de middencirkel van de rotonde sterk genoeg is om door (zwaar) verkeer bereden te worden, kunnen de betonstroken in de bochten worden aangebracht. Deze werkzaamheden staan gepland op maandag 24 en dinsdag 25 juli.

Uit te voeren werkzaamheden:

  • Verwijderen van (te veel aangebracht) asfaltbeton in de bochten van de rotonde
  • Het (her)profileren van de eerdere aangebrachte funderingsconstructie voor de betonstroken
  • Het stellen van bekisting (tijdelijk aangebrachte mal waarin beton wordt gestort)
  • Het stellen van betonbanden die in de betonstroken worden opgenomen
  • Het aanbrengen van cementbeton
  • Het verwijderen van de tijdelijke funderingsconstructie

Verkeershinder
Voor het aanbrengen van de betonstroken hoeft de N711 Kamperhoekweg niet te worden afgesloten. Er wordt gewerkt aan of de westzijde of alleen aan de oostzijde van de rotonde, waardoor het verkeer om en om over de zijde van de rotonde wordt geleid waar niet gewerkt wordt. De om en om regeling wordt geregeld door verkeersregelaars, hierdoor kan er wat vertraging ontstaan door de wachttijd bij de verkeersregelaars.

De werkzaamheden worden tussen de ochtendspits en avondspits uitgevoerd (9.00 – 15.30 uur), waardoor het merendeel van de weggebruikers geen hinder van de werkzaamheden zal ondervinden en de hinder voor de weggebruikers tussen 9.00 – 15.30 uur beperkt blijft. De aansluitingen Visvijverweg op de rotonde worden wel afgesloten. Gebruikers van deze aansluitingen worden omgeleid via de Rivierduinweg en/of Beverweg.

Foto: © Provincie Flevoland

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code