Selecteer een pagina
Activiteiten in gemeente Dronten tijdens Nationale Klimaatweek

24 oktober 2023

Activiteiten in gemeente Dronten tijdens Nationale Klimaatweek

PERSBERICHT | De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober t/m 5 november 2023. Het netwerk duurzaamheid Dronten moedigt burgers, bedrijven en gemeente aan om iets te doen voor een beter klimaat. Dat doen we tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar. Het klimaat heeft jou het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Zet ook de knop om en doe mee!

Klimaatlezing “Wat doet Europa tegen klimaatverandering?” door drs. Gerhard Akkerman
Na een (na)zomer vol weersextremen kijken we naar wat er aan de hand is. Klimaatverandering betekent concreet steeds meer voor ons. De Europese Commissie heeft onder leiding van Frans Timmermans en Diederik Samsom de Europese Green Deal ontwikkeld voor het tegengaan van klimaatverandering. Het plan dat twee jaar geleden nog een voornemen was, wordt inmiddels in praktijk gebracht en door middel van wetgeving in alle EU-landen in- en uitgevoerd. Hoe vorderen de Europese plannen? Waar kunnen we op rekenen en hoe helpen we zelf mee aan de uitvoering van de plannen? Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie. De lezing wordt ingeleid door een kort woord vooraf door wethouder Lazise Hillebregt.

De lezing is gratis te bezoeken op woensdag 1 november. De aanvang is om 14.00 uur op het serviceplein van FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Meer informatie over andere activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek treft u via www.netwerkduurzaamheid.org

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code