Selecteer een pagina
BoerBurgerBeweging tijdens de verkeizingscampagne in Dronten

3 april 2023

Advies verkenners coalitievorming Provincie Flevoland bekend

PERSBERICHT | De verkenners van de coalitievorming in de Provincie Flevoland, Pieter van Maaren en Herman Sietsma, hebben hun rapport van bevindingen opgeleverd. De afgelopen weken zijn gesprekken gevoerd met alle partijen over de verkiezingsuitslag en het gewenste vervolg. Op basis van deze gesprekken hebben de verkenners een advies opgesteld over het starten van een ronde met programmatische gesprekken door de partijen BBB, VVD, CU, PVV, SGP en eventueel JA21.

Het rapport van bevindingen van de verkenners, met het advies en de achterliggende gespreksverslagen, is nu voor iedereen beschikbaar op de website van Provinciale Staten. In de openbare Statenvergadering op 5 april 2023 lichten de verkenners hun verslag toe, waarna de fracties hierover met elkaar in gesprek gaan. Dit wordt afgesloten met een uitspraak van de Staten over de partijen die worden uitgenodigd om te onderhandelen over een nieuw coalitieakkoord. Deze openbare Statenvergadering begint om 19.00 uur. Pas na afloop van deze Statenvergadering zijn de verkenners beschikbaar voor de pers voor eventuele vragen over hun advies.

Het rapport is beschikbaar via: https://stateninformatie.flevoland.nl/Vergaderingen/Provinciale-Staten/2023/05-april/19:00

Foto: © De DronterReporter – BoerBurgerBeweging tijdens de verkeizingscampagne in Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code