Selecteer een pagina
Truus van Keulen

28 november 2023

Alles wat had kunnen zijn – Schrijfcafé over gelijkheid, rijkdom en armoede

PERSBERICHT | In haar adembenemende tweede roman geeft Ayobami Adebayo een inkijkje in Nigeria, de kloof tussen arm en rijk, en de menselijkheid tussen die twee in. Eniolá en Wúràolá zijn de hoofdpersonages in dit boek. Beide zijn op hun eigen manier slachtoffer van hun afkomst: de een heeft alle kansen, maar wordt in een huwelijk gedreven dat haar niks brengt, maar haar familie alle goeds. De ander wil graag studeren, maar door zijn werkeloze vader, een geschiedenisleraar, wordt het gezin ernstig verarmd. Hij moet bedelen en ziet zijn kansen vernietigd worden. Dan kruisen zij elkaars wegen.

Per pen gaan we in deze schrijfworkshop op zoek naar onze eigen armoede rijkdom, vanuit de gedachte dat iedereen op de een of andere manier beide dingen herkent.
Hoe gelijk is dan ons leven en wat is ons eigen aandeel daarin?

Schrijf mee
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust meeschrijven op maandag 11 december vanaf 10:30 uur in de bibliotheek Dronten. Kaarten voor het Schrijfcafé kosten € 10 en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code