Selecteer een pagina
Alzheimer Café bespreekt ‘Wmo bij dementie’ in bieb Swifterbant

19 oktober 2023

Alzheimer Café bespreekt ‘Wmo bij dementie’ in bieb Swifterbant

PERSBERICHT | De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is er ook voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Wat is er mogelijk? Op dinsdagmiddag 24 oktober komt het Alzheimer Café om 14.00 uur naar de bibliotheek in Swifterbant. Bij deze bijeenkomst komen twee Wmo-gidsen van de gemeente Dronten uitleg geven over deze wet en wat hun rol is.

Wmo Gemeente Dronten
Iedereen heeft weleens hulp of ondersteuning nodig. Vaak kan je daarvoor terecht bij familie, vrienden of buren. Maar soms is professionele ondersteuning nodig. Zulke ondersteuning kan je bij de gemeente aanvragen. De wet die we hiervoor gebruiken is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het doel van de Wmo is om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen in onze samenleving.

De gidsen zullen je tijdens deze bijeenkomst meenemen in het proces van melding doen bij de gemeente tot aan beschikking. Uiteraard is er ook tijd om vragen te stellen.

Je kan vanaf 14.00 uur binnenlopen in de bibliotheek in Swifterbant. De start van de café-middag is om 14.15 uur. Koffie/thee en toegang zijn geheel gratis.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code