Selecteer een pagina
Alzheimer Café

10 april 2024

Alzheimer Café Swifterbant: Casemanagers vertellen

PERSBERICHT | Als u of uw partner geheugenproblemen of dementie heeft, verandert er soms veel in korte tijd. Het heeft gevolgen voor de toekomst en invloed op uw dagelijks leven. De nieuwe situatie roept vragen en spanning op. Een casemanager is een luisterend oor en kijkt samen met u wat passend is in uw situatie.

Henriëtte Haverkamp van Icare en Mariëtte Baarssen van Coloriet vertellen wat hun werk inhoud en waar ze u kunnen ondersteunen. Casemanagers wordt vaak gezien als steun en toeverlaat.

Ondersteuning en hulp
De casemanager dementie is een hulpverlener die persoonlijke begeleiding biedt aan de persoon met dementie en zijn naasten. De hulp kan al starten als er sprake is van een zogenaamd niet-pluis gevoel, dus als er nog geen diagnose is gesteld. De casemanager kan de betreffende persoon en zijn naasten begeleiden in het diagnosetraject, informatie geven over de ziekte, de gevolgen daarvan en emotionele ondersteuning bieden.

Op dinsdag 16 april vindt het Alzheimer Café plaats in FlevoMeer bibliotheek Swifterbant. Inloop is vanaf 14.00 uur en de aanvang 14.15 uur. Het Alzheimer Café is kosteloos te bezoeken.

Informatie
Meer informatie kunt u vindenop de site van Alzheimer Nederland via www.alzheimer-nederland.nl/regios/flevoland/alzheimer-cafe-dronten of via facebook Alzheimer Dronten

Foto: © Alzheimer Café

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code