Selecteer een pagina
Bakkie 20A, de nieuwe inloopplek van Dronten

18 mei 2024

Bakkie 20A, de nieuwe inloopplek van Dronten

PERSBERICHT | Inwoners van Dronten kunnen terecht op een nieuwe inloopplek. Biljart Centrum Dronten aan de Jupiterweg 20A is 16 mei geopend. Elke donderdagmiddag openen ze de deuren voor buurtbewoners. Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met MeerSamen. “Het draait vooral om ontmoeten en gezelligheid.”

“We hebben ons clubhuis niet alle dagen van de week nodig, dus leek het ons een goed idee om de deuren open te gooien voor buurtbewoners”, aldus Ko Hogervorst, bestuurslid van de Biljart Centrum Dronten en een van de initiatiefnemers. Hij nam contact op met Yvon Bus van MeerSamen en samen werkten ze het plan verder uit. “Dit is een prima plek voor ontmoeting”, aldus Yvon. “Je hebt hier een gezellige bar en er is een leuke praathoek. Met dezelfde bruine stoelen die je vroeger in elk dorpscafé zag.”

Inwoners zijn iedere dondetdagmiddag welkom bij Bakkie 20A zoals de inloopplek is gedoopt. De inloop is geopend van 14.00 tot 16.00 uur. “Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven”, lacht Yvon. “Het draait vooral om gezelligheid. Je kunt een potje rummikuppen, een kaartje leggen of gewoon lekker kletsen met andere gasten. Neem gerust je brei- of haakwerkje of je puzzelboek mee. Het mag allemaal en niets moet.” Aanmelden voor een bezoek aan Bakkie 20A is niet nodig. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee (met een lekker koekje) kost maar 1 euro.

Leren biljarten

Tijdens de inloopmiddagen zijn de biljarttafels niet in gebruik maar wie door een bezoek aan Bakkie 20A interesse krijgt in de biljartsport (of dat stilletjes al heel lang had) kan zich aanmelden voor de workshops die eens per maand speciaal voor bezoekers van Bakkie 20A worden georganiseerd. Ko helpt je om je balgevoel te ontwikkelen of gewoon een leuke middag te hebben. De workshops worden vermeld op de sociale agenda van Dronten: www.meersamen.nu/meersamendoen. Bakkie 20A is te vinden op de Jupiterweg 20A, tegenover het Ichthus College.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code