Selecteer een pagina
Hilde Kraaijeveld, coördinator bij Humanitas Lelystad-Dronten

26 april 2023

Ben je gepensioneerd? Betrokken partners aanwezig op het Kennisplein

PERSBERICHT | Je wordt automatisch senior en er komt een moment dat het economische leven stopt. Wie ben je als het werk niet meer telt? Wat komt er allemaal op je af wanneer je als vanzelf in een andere leeftijdscategorie terechtkomt? Een sterk sociaal netwerk is hierbij van groot belang. Aanstaande woensdag 3 mei zijn er diverse partners tegelijkertijd aanwezig bij ons op het Kennisplein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Samen met jou gaan deze partners op zoek naar informatie, zingeving en verbinding. Tussen 10.00 – 12.00 uur kan je terecht met al jouw vragen of voor gewoon een goed gesprek, aanmelden is niet nodig. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

De Seniorenbonden
De Seniorenbonden zijn er voor alle senioren met vragen rondom wonen, werk of welzijn. “Je vertegenwoordigt de senioren van Dronten binnen diverse organisaties”, maakt voorzitter Arie Arkenbout (PCOB) duidelijk. Wij zitten hier heel bewust om iedereen, die daarom vraagt, te verwijzen naar waar ze wellicht de juiste informatie kunnen halen. Hierbij benadrukken ze dat er een hoop praktijkervaring en kennis aanwezig is onder de senioren. Dat is een sociale meerwaarde voor de gemeenschap. Zoals Hans van Vliet (KBO) het mooi kan verwoorden: “We wonen hier niet alleen maar om de boodschappen te doen.”

Humanitas
“Toen ik stopte met werken, wil je toch wat gaan doen”, vertelt Hilde Kraaijeveld. Inmiddels is zij al drie jaar coördinator bij Humanitas voor de gemeente Dronten. Het gaat Hilde vooral om het bij elkaar brengen en verbinden van mensen. “Vaak weten mensen ook niet wat er allemaal al te doen is in de gemeente. Of ze ervaren drempelvrees. Soms helpt het al om één keer samen ergens naartoe te gaan, daarna weten ze zelf de weg te vinden.” Humanitas Ontmoeting is er voor elkaar ontmoeten, zodat dagen minder lang duren en je een groter netwerk krijgt. Je kunt iets vóór of mét elkaar doen! Er is altijd plek voor je, als vrijwilliger óf deelnemer.

Ervaar het OV
OV-ambassadeurs geven advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. “Het openbaar vervoer hier is uitstekend geregeld, alleen is het lastig om mensen erin te krijgen”, geeft vrijwilliger Rob Bos aan. Ze hopen een stuk onzekerheid bij de mensen weg te halen, door samen de eerste stap te zetten binnen reizen met het OV. “We zijn er voor de inwoners”, vult Marja Metsemakers aan.

Het Kennisplein is op woensdag en donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur te bezoeken. Op donderdag 4 mei is Herstelnetwerk Flevoland aanwezig tussen 11.00 – 12.00 uur voor al jouw vragen rondom herstel.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek – Hilde Kraaijeveld, coördinator bij Humanitas Lelystad-Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code