Selecteer een pagina
Betaalbaar wonen voor OFW-huurders staat voorop

2 mei 2023

Betaalbaar wonen voor OFW-huurders staat voorop

PERSBERICHT | Wonen moet betaalbaar blijven; dat is altijd het uitgangspunt van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) bij het doorvoeren van de jaarlijkse huuraanpassing. Naast de maatregelen vanuit de overheid, zoals de eenmalige huurverlaging in 2023, trof OFW een aantal extra maatregelen: een lagere huurverhoging voor huishoudens waarvan de woning nog gemoderniseerd wordt, geen inkomensafhankelijke huurverhoging en een twee-hurenbeleid.

Van circa 1.400 woningen wordt de huur verlaagd met gemiddeld € 50,41. Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum krijgen hiermee een huurprijs van maximaal € 575,03 in 2023. Bij circa 2.700 woningen gaat de huur gemiddeld met 2,6 procent omhoog. Niet elke huurder krijgt dezelfde huurverhoging. Gezien de hogere (energie)lasten, krijgen huurders van woningen die op de moderniseringsagenda staan een lagere huurverhoging. Dit geldt ook voor huurders die nu meer huur betalen, dan OFW aan een nieuwe huurder zou vragen. Huurders van OFW worden voor 1 mei geïnformeerd over de huurverhoging en voor 1 juni over de huurverlaging.

Lagere huurprijs voor primaire doelgroep
Eerder dit jaar wijzigde OFW haar huurbeleid al naar een twee-hurenbeleid. Met dit nieuwe huurbeleid wil OFW woningzoekenden met de laagste inkomens meer mogelijkheden bieden. Voor hen worden nu ook huurwoningen met een hogere huurprijs beschikbaar gesteld. De huurprijs van deze woningen wordt voor deze groep, verlaagd naar maximaal € 647. Daarnaast heeft OFW met het twee-hurenbeleid haar doelgroep verruimd, om ook woningzoekenden met een laag middeninkomen te kunnen bedienen. Gezien deze keuze, heeft OFW dit jaar besloten om geen inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code