Selecteer een pagina
BiblioLab LEGO Spike Prime

10 juni 2024

BiblioLab LEGO Spike Prime

PERSBERICHT | Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en hou jij van LEGO, programmeren en coderen? Dan is de workshop LEGO Spike Prime echt iets voor jou! Dinsdag 18 juni van 15.00 tot 16.30 uur kun je meedoen met deze nieuwe workshop in Flevomeer Bibliotheek Swifterbant. Op 25 juni kun je terecht in Biddinghuizen en op 2 en 9 juli vindt de activiteit plaats in Dronten.

LEGO Spike Prime
Tijdens deze anderhalf uur ga je in tweetallen aan de slag. Met behulp van LEGO en Scratch ga je ontwerpen en bouwen wat je wilt. Dat kan een robotarm zijn, een heftruck of een breakdancer. Als jij bedenkt hoe, kun je alles maken!

21- eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.
FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Over BiblioLab
Bij BiblioLab leren kinderen meer over wetenschap en techniek. Ook leren zij problemen te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Kaarten voor LEGO Spike Prime kosten €1,50 (leden) en €2,00 (niet-leden) en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code