Selecteer een pagina
Biddinghuizen gaat voor samen!

5 augustus 2023

Biddinghuizen gaat voor samen!

PERSBERICHT | Samen voor een fijnere buurt; daar gaan de bewoners uit Biddinghuizen voor. Hiervoor deden de bewoners van de Koolzaadhof en Fruithof een aanvraag voor het Leefbaarheidsfonds van Oost Flevoland Woondiensten (OFW). Koolzaadhof breidt Villa Kakelhof uit met bankjes en Fruithof fleurt de straat op ter ere van het 60-jarig bestaan van het dorp.

Zaterdag 22 juli namen de bewoners van de Koolzaadhof dankbaar gebruik van de nieuw geplaatste bankjes in hun Villa Kakelhof. Samen genoten ze van hun jaarlijkse buurtbarbecue. En ook de Fruithofbewoners kwamen bijeen. Zaterdag 29 juli staken zij de handen uit de mouwen om de bloembakken in hun straat weer te voorzien van nieuw leven. Met biodiverse planten zorgen ze er niet alleen voor dat het leefklimaat voor hen verbetert, maar ook voor de dieren en insecten in hun buurt. De bewoners hebben naar eigen zeggen genoten van het samenwerken aan een betere leefomgeving: “De straat is er behoorlijk van opgeknapt. Iedereen die voorbij loopt zegt ook dat het prachtig is geworden en dat doet ons goed!”

Ook een goed idee?
Het OFW Leefbaarheidsfonds ondersteunt activiteiten die het leefklimaat van haar huurders verbetert met een financiële bijdrage. Villa Kakelhof en de bloembakken in de Fruithof zijn hier mooie voorbeelden van. Meer informatie en de voorwaarden zijn te lezen op ofw.nl/leefbaarheidfonds.

Foto: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code