Selecteer een pagina
Blindenvoetbal in Week van het Aangepast Sporten

14 november 2023

Blindenvoetbal in Week van het Aangepast Sporten

PERSBERICHT | De jeugd in Dronten Zuid heeft maandag meegedaan aan blindenvoetbal. De activiteit in het kader van de Week van het Aangepast Sporten is georganiseerd door De Meerpaal en Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking.

‘Blind’ dribbelen, overspelen en scoren
Op het Cruyff Court mochten de deelnemers eerst wennen aan het bewegen met een blinddoek om. Daarna werd er gedribbeld, naar elkaar overgespeeld en tot slot mochten de kinderen proberen te scoren. “We vinden het erg moeilijk”, was een veel gehoorde opmerking. “Door blindenvoetbal aan te bieden laat je de jeugd zien wat het inhoudt om te sporten met een visuele beperking”, geeft René Lont, buursportcoach van Sport in Dronten van De Meerpaal, aan.

Week van het Aangepast Sporten
De Week van het Aangepast Sporten duurt nog tot en met zondag. Tijdens dit landelijke initiatief staat het sporten met een beperking centraal. Wanneer je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt is de drempel soms hoog om je aan te sluiten bij een vereniging/sportaanbieder. Tijdens deze week probeert De Meerpaal samen met partners daar verandering in te brengen. Heb jij een beperking en wil je meer informatie over de mogelijkheden wat betreft sporten met een beperking, ga dan naar www.sportindronten.nl/aangepast-sporten/. Je kunt ook contact opnemen met René Lont: 06 30 52 58 35, rene.lont@meerpaal.nl.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code