Selecteer een pagina
Bloemenweide Wisentbos in volle bloei

3 juni 2023

Bloemenweide Wisentbos in volle bloei

PERSBERICHT | Wie de Wisentweg over rijdt ziet tegenover de zorgboerderij van Triade de aanwezige bloemenweide in volle bloei staan. Vorig jaar is niet in het voorjaar ingezaaid omdat er te veel ongewenste kruiden voorkwamen zoals perzikkruid en ganzevoet maar ook het riet nam toe. Die zomer is de bloemenweide een keer in de 3 weken met een rotorkopeg losgemaakt zodat de ongewenste planten niet verder konden ontwikkelen. Deze belangrijke werkzaamheden zijn door de medewerkers van de Warmonderhof uitgevoerd.

In samenwerking met Stichting Participatie Wisentbos en de Warmonderhof is in oktober een herfstmengsel afkomstig van het FAC (Flevolands Agrarisch Collectief) ingezaaid. Dit zaaizaad wordt ook gebruikt bij agrariërs voor de akkerranden. Het mengsel bestaat uit diverse soorten planten (36 verschillende soorten) waaronder facelia, incarnaat klaver, korenbloem, klaproos en margriet.

Deze akkermengsels trekken veel insecten aan zoals vlinders, bijen, hommels en zweefvliegen. Op dit moment zijn vele planten aan het bloeien waarbij de klaproos vooral opvalt. Later in het jaar als de bloei over is kunnen vogels nog de vele soorten zaden eten. Want ook tarwe, gerst en boekweit zitten in dit mengsel. De stichting is erg blij met het huidige resultaat. Kom gerust eens kijken! Bij de dorpsboerderij kan je door de week even een kopje koffie of thee drinken.

Het FAC organiseert op donderdag 22 juni van 14.00 – 18.00 uur een demonstratiemiddag over haar activiteiten waaronder de bloeiende akkerranden. Deze bijeenkomst is bij Harrysfarm, Elandweg 73 Swifterbant. Aanmelden kan via info@facflevoland.nl.

Foto’s: © Stichting Participatie Wisentbos 

Bloemenweide Wisentbos in volle bloei

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code