Selecteer een pagina
Boekenverkoop Odd Fellows Dronten heet nu Bof

8 februari 2024

Boekenverkoop Odd Fellows Dronten heet nu Bof

PERSBERICHT | De bij velen bekende winkel met ‘al eens gelezen boeken’ had nog geen naam. “Vooral van kinderen kregen we vaak de vraag “Hoe heet de winkel eigenlijk?” vertelt Yvonne den Boer, voorzitter van de Stichting die de boekenwinkel runt. De winkel is al vele jaren te vinden aan Het Ruim 48 in het winkelcentrum van Dronten en krijgt landelijk steeds meer bekendheid, ook online. Het was daarom tijd om officieel een naam te krijgen.

“Op dezelfde manier als dat de afkorting AH op zichzelf gebruikt wordt maar staat voor Albert Heijn, gaan wij ‘Bof’ gebruiken,” vertelt Yvonne. “Het is een afkorting van Boekenverkoop Odd Fellows, wat op zich natuurlijk best een lange naam is. We hebben voor deze naam gekozen omdat hier zowel de relatie met de Odd Fellows in zit, alsook dat de naam staat voor een buitenkansje.” En buitenkansjes zijn in deze boekenwinkel volop te scoren, met een enorme variatie aan boeken die gekocht kunnen worden voor € 1,- à € 2,- Ook online worden unieke en zeldzame exemplaren verkocht.

Van de nieuwe naam is ook een logo en huisstijl gemaakt, die terug te zien is in de etalage, winkelmaterialen en social media. Daarnaast is er een vernieuwde website www.bofdronten.nl met verbeterde zoekfunctie en ruimte voor nieuws over binnengekomen boeken en over de goede doelen waaraan de opbrengst van de winkel wordt bestemd. De winkel wordt helemaal gerund door tientallen vrijwilligers, die boeken halen, gebrachte boeken sorteren, in de winkel zetten of op de webshop plaatsen en klanten helpen of pakjes versturen. Met de opbrengst kunnen veel goede doelen blij worden gemaakt, vaak doelen waarbij mensen zich inzetten om de samenleving wat mooier of beter te maken.

Foto: © Bof

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code