Selecteer een pagina
BoekStartdag in de Bibliotheek

25 mei 2023

BoekStartdag in de Bibliotheek

PERSBERICHT | Op zaterdag 3 juni vindt alweer de derde editie plaats van de Landelijke BoekStartdag en het motto is: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek!’ Dat betekent dat er die dag een feestje is voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders, met leuke activiteiten. De BoekStartdag start om 10.00 uur en is gratis te bezoeken.

Activiteiten BoekStartdag
Op de BoekStartdag halen ouders en grootouders van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek informatie en inspiratie wat voorlezen en taalontwikkeling betreft. In Dronten en Swifterbant geven  bibliotheekmedewerkers op de boekenmarkt uitleg welke (digitale) boeken passen bij de ontwikkeling van je kind en zij ondersteunen hun persoonlijke advies met de nieuwe Boekenkiezer.
In Dronten wordt er interactief voorgelezen op de jeugdafdeling en bij de Biebus. Ook kan je komen spelen op maat met diverse sensorische materialen. Kortom: op 3 juni is er van alles te beleven!

De Boekenkiezer
Tijdens BoekStartdag presenteert FlevoMeer Bibliotheek de Boekenkiezer. ‘Bij veel ouders leeft het gevoel dat voorlezen iets is voor wat oudere kinderen. Niet iets wat je meteen doet vanaf de geboorte. Met de Boekenkiezer willen we ouders laten zien dat voorlezen al kan met een pasgeboren baby,’ legt voorleesconsulent Marijke uit. De Boekenkiezer, gericht op kinderen van 0 t/m 4 jaar, maakt voor ouders inzichtelijk wat voor boeken passen bij het ontwikkelingsniveau van hun kind en hoe ze die het best aanbieden. De Boekenkiezer is vanaf de BoekStartdag gratis af te halen bij de bibliotheek.

Lezen is een feestje
Tijdens de BoekStartdag draait alles om het samen bezig zijn met boekjes en taal. Maar welke boekjes zijn nu geschikt voor baby’s of hoe lees je nu leuk voor? Op donderdag 1 juni is het online BoekStartwebinar ‘Voorlezen aan je baby en dreumes’ te volgen. Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is goed voor hun taalontwikkeling! Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven? Welke boekjes zijn geschikt? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar op do 1 juni om 20.00 uur. Meld je hier aan.

Over de BoekStartdag
Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de derde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek.

Foto: © Flevomeer Bilbiotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code