Selecteer een pagina
Bouw je eigen robot met LEGO WeDo

29 november 2023

Bouw je eigen robot met LEGO WeDo in bieb Dronten

PERSBERICHT | Hou jij van Lego en hou je van computers? Kom dan op donderdag 28 december of donderdag 4 januari naar de bibliotheek in Dronten. Op beide dagen start de activiteit om 10.00 uur, tegen 11:30 uur zijn we klaar.

Workshop
Tijdens deze workshops gaan kinderen hun eigen robot bouwen met Lego. Begeleiders van FlevoMeer Bibliotheek helpen de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via een iPad te bedienen is.

Milo de Wetenschapsrover
Tijdens Lego WeDo gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego WeDo. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Voor wie
Met Lego WeDo kunnen kinderen vanaf 8 jaar leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

Kaarten
Wil jij je eigen LEGO robot bouwen? Koop dan gauw je kaarten voor Lego WeDo voor €2,- (niet-leden) of €1,50 (leden) via www.flevomeerbibliotheek.nl. Er is plaats voor maximaal 12 kinderen per keer, vol = vol!

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code