Selecteer een pagina
Feestelijke activiteiten in bibliotheek Swifterbant

9 april 2024

Bouw je eigen robot met LEGO WeDo

PERSBERICHT | Hou jij van Lego en hou je van computers? Kom dan op 16 april (Biddinghuizen) of 23 of 30 april (Dronten) naar de bibliotheek. Op alle middagen start de activiteit om 15.00 uur, tegen 16:30 uur zijn we klaar.

Workshop
Tijdens deze workshops gaan kinderen hun eigen robot bouwen met Lego. Onder leiding van een mediacoach van FlevoMeer Bibliotheek werken de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via een iPad te bedienen is.

Milo de Wetenschapsrover
Tijdens Lego WeDo gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego WeDo. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Voor wie
Met Lego WeDo kunnen kinderen vanaf 8 jaar leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

Kaarten
Wil jij je eigen LEGO robot bouwen? Koop dan gauw je kaarten voor Lego WeDo voor €2,- (niet-leden) of €1,50 (leden) via www.flevomeerbibliotheek.nl. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen per keer, vol = vol!

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code