Selecteer een pagina
Check je paspoort of ID-kaart

8 juni 2023

Check je paspoort of ID-kaart voor je met vakantie gaat

PERSBERICHT | De zomer staat voor de deur en je kijkt reikhalzend uit naar de vakantie. Lekker uitrusten op de camping, cultuursnuiven in de mooiste steden of met je tenen in het zand chillen op het strand. De korte broek, zonnebril, reisgids en slippers zijn ingepakt, maar is je paspoort of ID-kaart ook klaar voor de zomer? Is deze bijvoorbeeld nog wel geldig? Het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek helpt je met deze zomercheck. Zo strandt je vakantie niet al voordat deze is begonnen.

Controleer je paspoort of identiteitskaart
Iedereen die op vakantie gaat buiten Nederland heeft een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Als je onverwachts medische zorg nodig hebt, is het namelijk belangrijk dat je je kunt identificeren. Heb jij of iemand in je gezin nog geen paspoort of identiteitskaart, vraag deze dan op tijd aan bij de gemeente. Controleer ook altijd hoe lang je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Sommige landen stellen eisen aan de geldigheidsduur. Check dit goed voor je vertrekt en vraag anders op tijd een nieuw paspoort aan.

Informatiepunt Digitale Overheid helpt
Het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek helpt je met je paspoort of identiteitskaart check. Medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar om te helpen. Zij beantwoorden al je vragen over het maken van een afspraak bij de gemeente. Ook krijg je hier hulp bij het aanvragen van een DigiD. Deze is nodig om een afspraak bij de gemeente te maken. Kom langs bij jouw Bibliotheek en stel je vragen. Zo weet je zeker dat je ongestoord van de zomer kunt genieten.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is te bezoeken tijdens openingstijden. Vraag hiervoor naar een van onze medewerkers. Het kan zijn dat je een afspraak moet maken. Kom dan ook ruim voor je vakantie begint langs voor de zomercheck.

Over FlevoMeer Bibliotheek
FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, geïnformeerd, betrokken en vaardig Flevoland. Het Informatiepunt Digitale Overheid is de helpdesk voor inwoners als het gaat om overheidszaken en digitale vragen.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code