Selecteer een pagina
De Roode Draak start met dagbesteding voor kinderen en jongeren

23 mei 2024

De Roode Draak start met dagbesteding voor kinderen en jongeren

PERSBERICHT | De Roode Draak uit Biddinghuizen start binnenkort met dagbesteding voor kinderen en jongeren met een uitdaging. In kleine groepjes wordt gewerkt aan het ontwikkelen van talenten in een fijne en veilige omgeving. De activiteiten zullen voornamelijk plaatsvinden in Beleeftuin Drakensteyn, wat zich naast De Roode Draak bevindt.

Cindy van het Ende, oprichter van De Roode Draak en Beleeftuin Drakensteyn kan niet wachten om te starten met de eerste groep kinderen. “Met deze dagbesteding komt het beste uit twee werelden – en daarmee bedoel ik De Roode Draak en onze Beleeftuin – samen. Met ons multidisciplinaire team hebben we alle faciliteiten en kennis in huis om kinderen met speciale behoeften te behandelen en te begeleiden. En tegelijkertijd hebben we een prachtige Beleeftuin waar we met de kinderen kunnen werken. We gaan samen tuinieren, onze dieren verzorgen, koken, sporten en muziek maken. Maar ook de gasten van de Beleeftuin ontvangen en bedienen.”

De Roode Draak is opgericht eind 2011 en is een specialistisch centrum voor behandeling en begeleiding voor kinderen en jongeren met een “beperking” of uitdaging, zowel aangeboren als niet aangeboren. Dit kan variëren van het syndroom van Down en Autisme Verwante Stoornissen tot aan Cerebrale Parese en niet aangeboren hersenletsel. De Roode Draak werkt regionaal en landelijk en heeft contracten met diverse gemeentes in Nederland. Het is ook mogelijk om dagbesteding af te nemen met een PGB, afhankelijk van indicatie en budget.

Beleeftuin Drakensteyn is in 2022 opgericht door Stichting Jelte met als doel om alle kinderen, met en zonder “beperking”, samen te laten spelen. De Beleeftuin is gericht op het stimuleren van alle zintuigen en volledig rolstoeltoegankelijk. Bij Koffie en Theehuys de Flevohof zijn gasten welkom voor een kopje koffie en verse taart, gebakken door onze tieners en jongeren!

Cindy van het Ende hoopt dit voorjaar te starten met dagbesteding met een klein groepje kinderen en jongeren. Heeft u interesse of vragen? Neem contact op met info@dedroodedraak.com

Foto: © De Roode Draak

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code