Selecteer een pagina
De tulp van Dronten ‘Polder Pink’ in de etalages

14 maart 2023

De tulp van Dronten ‘Polder Pink’ in de etalages

PERSBERICHT | In het voorjaar van 2021 won Judith Versluis de wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’. De tulp van Dronten kreeg daarmee de naam ‘Polder Pink’. Inmiddels is het ontwikkelingsproces van de tulp in volle gang en dit jaar staat de Polder Pink voor het eerst in kleine aantallen in bloei! En die bloei wordt vanaf deze week met de inwoners van de gemeente Dronten gedeeld.

Vanaf 11 maart zijn diverse bossen Dronter tulpen verspreid over een aantal etalages in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. ‘Polder Pink is een prachtige dubbel roze gefranjerde tulp voor ons kleurrijke gebied, nu eindelijk in eigen gemeente te zien. Dat is absoluut een feestelijk en trots moment voor Dronten!’ – aldus Josje Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte. Met het ontwikkelen van de eigen tulp wil Dronten Geeft Je De Ruimte iedereen nog bewuster maken van de lokale schoonheid. Polder Pink is een van de vele mooie gezichten van Dronten.

Polder Pink bekijken via een doorkijkje
Je vindt de Polder Pink in een vaas op een hoge sokkel en is te bewonderen via een doorkijkje. Alsof je naar een schilderijtje kijkt. Bij het scannen van de afgebeelde QR-code op het doorkijkscherm kom je uit op de webpagina met alle informatie over de Polder Pink, het ontstaan van de naam én lees je meer over het ontwikkelingsproces van de tulp. De Polder Pink is ongeveer 1 tot 2 weken in de etalages te zien.

Het doorkijkje wordt je aangeboden door Dronten Geeft Je De Ruimte (het merk van Dronten Marketing) en de Tulpenroute Flevoland is verbonden aan de nieuwe tulp van Dronten: ‘Polder Pink’. In het najaar komt Dronten Geeft Je De Ruimte met een vervolg op de promotie van de Dronter tulp.

Zes etalages in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant
Op deze zes zichtlocaties staat de Polder Pink vanaf 11 maart in de etalage. Bij het huis van de gemeente Dronten vanaf 13 maart.

  • Biddinghuizen: Van Bemmel Bloemen
  • Dronten: Anemoon, Bloeiend Dronten, Voormalig pand van de C&A en Huis van de gemeente Dronten
  • Swifterbant: Albert Heijn

Foto: © Fotograaf Marijn Alons

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code