Selecteer een pagina
Recreatieruimte opvang Walibi

21 juni 2023

Dronten kijkt positief terug op noodopvang vluchtelingen in Walibi

PERSBERICHT | Gemeente Dronten, Walibi Holland en COA kijken positief terug op de tijdelijke opvang van 1.500 geregistreerde vluchtelingen op het terrein van Walibi Holland. Er is nauw samengewerkt met onderwijs, vrijwilligers en hulpdiensten. Er is weinig tot geen overlast ervaren. Ook de afgesproken eindtermijn van 15 april 2023 is zonder problemen gehaald.

Dankbaar
Burgemeester Gebben is dankbaar voor de inzet van de betrokkenen en het vertrouwen dat hij heeft gekregen om de opvang te organiseren. “Het college voelde destijds de urgentie en de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de crisis die vorig jaar bestond in Ter Apel. We zijn er trots op dat het op deze manier is gelopen”.

Toekomst
Inmiddels heeft de staatssecretaris van het Ministerie van Justitie en Veiligheid het college van de gemeente Dronten gevraagd naar de mogelijkheid voor een noodopvanglocatie op dezelfde locatie, na het festivalseizoen. Het college heeft een positieve grondhouding en wil eerst het gesprek aangaan met omwonenden over de evaluatie en de vraag van staatssecretaris. “Wij kunnen er als college van alles van vinden, maar de mening van de omgeving nemen we graag mee in de afweging”.

Informatiemoment
Voor vragen en evaluatie zijn omwonenden welkom op de inloopavond die plaatsvindt op dinsdag 4 juli a.s. tussen 19:00 en 20:30 uur bij Restaurant Beachclub NU aan de Bremerbergdijk 10 in Biddinghuizen. Medewerkers van de gemeente en het COA gaan graag in gesprek met omwonenden en er is voldoende ruimte voor vragen.

Foto: © De DronterReporter – Noodopvang COA bij Walibi winter 2022/2023

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code