Selecteer een pagina
Dronter Toekomstberaad op de helft

30 april 2024

Dronter Toekomstberaad op de helft

PERSBERICHT | Het Dronter Toekomstberaad is in vol bedrijf! De eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van elkaar en het proces leren kennen. De tweede en de derde bijeenkomst waren vooral gericht op het verstrekken van informatie over tal van onderwerpen die straks in de Toekomstvisie Dronten 2050 een plekje krijgen. Met al deze informatie gaan de deelnemers goed geïnformeerd aan de slag met het formuleren van hun visie. Dat doen ze tijdens de drie laatste bijeenkomsten die in mei en juni worden georganiseerd.

Hoe zagen die eerste bijeenkomsten eruit?
De eerste avond was een introductieavond. Op de tweede avond waren er diverse experts aanwezig die iets vertelden over hun vakgebied, en ingingen op de vragen die de deelnemers daarover hebben. Het ging ondermeer over wonen, kringloopeconomie, zorg en energie. Naast informatie van experts, kregen de deelnemers ook de uitkomsten van de projecten op de basisscholen en het voortgezet onderwijs aangeboden namens de kinderen. Opvallend was dat ruimte voor de natuur daar vaak terug kwam. Ook werden de uitkomsten gedeeld van de bijeenkomsten die eerder georganiseerd werden voor professionals en het maatschappelijk middenveld. Het belang van sociale samenhang was daarin een belangrijke uitkomst.

Op excursie met de bus door de gemeente
Na al die theoretische informatie stonden op zaterdag 20 april twee touringcars klaar om de 100 deelnemers mee te nemen voor een praktische excursie door onze gemeente. In elke bus was een ervaren gids aanwezig die van alles vertelde over de gemeente. Zelfs inwoners die al 40 jaar in Dronten wonen werden nog verrast met nieuwe informatie! De bustour maakte de deelnemers er nog bewuster van dat zij een toekomstvisie voor de héle gemeente maken en niet alleen voor hun eigen woonkern/omgeving. De meesten kennen de kern van Dronten wel, maar niet iedereen is even bekend met het buitengebied, Swifterbant, Biddinghuizen, Ketelhaven. De reacties op de bustour waren dan ook erg positief.

Volgende bijeenkomsten
In mei en juni staan nog drie bijeenkomsten gepland. Tijdens de laatste bijeenkomst op 22 juni wordt over alle voorstellen die worden gedaan gestemd door alle leden van het Toekomstberaad. De voorstellen die worden overgenomen, worden in het najaar aangeboden aan de gemeenteraad. Als de voorstellen voldoen aan de kaders die de raad vooraf mee heeft gegeven aan het Toekomstberaad, zal de gemeenteraad de voorstellen overnemen.

Foto: © Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code