Selecteer een pagina
Geen alcohol

19 december 2022

Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze

PERSBERICHT | Het is buiten snel donker, je zit meer binnen en je wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenk je een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? De werkgroep Helder Uit, bestaande uit De Meerpaal Welzijn, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en de gemeente Dronten, dagen je uit om je alcoholgebruik in januari op pauze te zetten. Word je bewuster van je drinkgedrag en ervaar wat een pauze doet voor je gezondheid. Doe jij ook mee met Dry January?

Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Dat kan variëren van 1 glas per dag tot (meer dan) 20 glazen per week. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu kun je je inschrijven voor Dry January. Samen met duizenden anderen ga jij de uitdaging aan.

Bewuster van alcoholgebruik
Met IkPas daag je jezelf uit om tijdens Dry January geen alcohol te drinken. Hierdoor word je je bewust van je alcoholgebruik en besef je dat dat glas wijn bij het eten een gewoonte is en geen bewuste keuze. Daarnaast merk je vaak ook fysieke voordelen. Je voelt je fitter, slaapt beter en verliest gewicht.

IkPas helpt
Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die dertig dagen ligt er een dipje op de loer. Dankzij je aanmelding bij IkPas ontvang je tips, artikelen, recepten en badges die je helpen en stimuleren om de maand januari geen alcohol te drinken. Je inschrijven voor Dry January verhoogt de kans op een succesvolle alcoholpauze aanzienlijk. IkPas vraagt je namelijk niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik op pauze te zetten.

Inschrijven
Nieuwsgierig geworden of jij Dry January volhoudt? Meld je vanaf nu aan via www.ikpas.nl/dronten. Doe alleen mee of als team. Stimuleer vooral je familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code